Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Moda si frumusete

Natura - aliatul perfect al frumusetii noastre. 3. Ochi. Maini. Picioare. Corp. Preparare
« inapoi

In articolele anterioare am aflat cat de darnica este natura si cum ne ajuta ea la frumusetea parului si a tenului; in acest articol va vom dezvalui plante, legume si fructe numai bune pentru ingrijirea ochilor, a mainilor, a picioarelor si a corpului.

A. Ingrijirea ochilor
Telina - sucul obtinut de la telina ajuta unele afectiuni oftalmologice prin aplicare pe pleoape sau prin tamponari usoare ale pleoapelor.
Teiul - ceiaul din 10 g de flori de tei la 250 ml de apa ajuta la calmarea, decongestionarea ochilor. De asemenea, compresele cu ceai de tei tinute pe pleoape 15 minute vor ameliora ceracanele si iritatiile pleoapelor.
Trandafirul - este un bun dezinfectant si decongestiv. Se foloseste sub forma de comprese si spalaturi oculare.
Musetelul - tamponarea ochilor cu ceai de musetel ajuta la tratarea iritatiei si inflamtiei pleoapei.
Vita de vie - se folosete sub forma de infuzie pentru spalatul ochilor obositi.
Cartoful - un demachiant natural - poate fi utilizat sub forma de pasta pentru combaterea edemelor pleoapelor.

B. Ingrijirea mainilor
Rosiile - catifeleaza si vindeca ranile provocate de produsele de curatenie.
Lamaia - fortifica unghile fragile si le albeste. De asemenea in caz de crapaturi ale pielii, se maseaza cu ajutorul unuei felii de lamaie zona afectata.
Usturoiul - avand proprietati antiseptice lupta contra negilor.
Rostopasca - se folosete in special acel lapte galbui-portocaliu, proaspat , obtinut prin ruperea ramurelelor. Acest lapte este antiseptic si este bun pentru contra negilor.

C. Ingrijirea picioarelor
Sterjarul - se prepara un decoct contra transpiratiei excesive dar si contra degeraturilor picioarelor.
Nucul - ajuta la picioarele umflate si este un bun antisudorific.
Ceapa - cataplasmele cu ceapa fiarta lupta contra degeraturilor.
Varza - foile de varza usor zdrobite pot si aplicate in zonele dureroase sau umflate. De asemenea, infuzia este indicata contra degeraturilor.
Menta - baile cu ceai de menta ajuta la stoparea transpiratiei excesive si a mirosului urat al picioarelor.

D. Ingrijirea corpului
Catina - este recomandata in urticarie sub forma de comprese.
Cimbrul - are actiune antiinfectioasa.
Feniculul - este un antiseptic si un antiinflamator foarte bun.
Galbenelele - stimuleaza transpiratia, ajuta la ameliorarea inflamatilor si cicatrizeaza pielea ranita. Se poate folosi cu brio contra scoamelor bebelusilor.
Liliacul - un bun igienizant corporal.
Maghiranul - folosit impreuna cu flori de tei si busuioc se poate adauga in apa de baie; va avea un efect reconfortant asupra organismului.
Papadia - o infuzie din 30 grame e flori de papadie la 1 litru de apa - ajuta la obezitate.
Patlagina - are actiune dezinfectanta; foile de paltagina amelioreaza mancarimile si iritatiile pielii.
Salcia - are actiune cicatrizanta.

Acum ca am aflat si aceste metode de a fi sanatoase si frumoase cu ajutorul naturii, sa vorbim pe scurt ce inseamna infuzie, decoct, suc si macerat.

INFUZIA:
- Plantele, fructele sau legumele spalate bine si taiate marunt se pun intr-un vas acoperit;
- Se toarna apa clocotita peste;
- Vasul se acopera si se lasa in repauz cca 20 de minute;
- Rezultatul se filtreaza si se pastreaza maxim 24 de ore.

DECOCTUL:
- Plantele, fructele si legumele spalate si taiate marunt sepun impreuna cu apa la foc mic, timp de 25 - 30 de minute;
- Se completeaza cu apa fiarta pana la cantitatea dorita, pentru ca apa se va evapora;
- Rezultatul se filtreaza si se pastreaza 24 - maxim 38 de ore.
- Daca vrem sa pastram produsul mai mult timp, atunci vom pune extrasul obtiunut intr-o sticla ce se inchide foarte bine. Aceasta sticla o vom pune intr-un vas cu apa ce va fierbe timp de 30 - 40 de minute.

SUCUL:
- Se prepara din fructe sau legume foarte bine spalate. Pentru a prepara sucul se folosesc aparatele special concepute pentru asa ceva (Storcatoarele);
- Sucul obtiunut este bine sa fie consumat / folosit imediat sau poate fi pastrat cel mult 12 ore la rece.

MACERATUL:
- Se spala bine plantele, fructele, legumele si apoi se sterg bine sau se lasa sa se zvinte;
- Acestea se vor taia foarte marunt sau se vor da prin razatoare sau se pot marunti foarte usor folosind un blender;
- Se adauga lichidul prescris (alcoolul);
- Se vor lasa impreuna timp de cateva ore sau cateva zile;
- Apoi se filtreaza printr-un tifon cat mai dens si se va stoarce continutul.

Info Mami Autor: O. Florentina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.