Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Dieta si alimentatie

Mierea de albine - aliment, supliment, medicament cand este folosita responsabil
« inapoi

Ce stim si ce nu stim despre mierea de albine

Mierea este un produs dulce, sanatos si complex – vitamine (B, C, A, K, D), minerale, acizi organici, antioxidanti - fabricat de albine din polenul cules din flori. In functie de florile de seyon, aceasta are diverse arome: salcam, tei, flori de camp, floarea -soarelui, rapita.

Este folosita inca din antichitate, atat ca aliment cat si ca medicament. Odata cu trecerea anilor, s-a descoperit ca are proprietati benefice in cazul unui numar mare de afectiuni. In cazul diabeticilor este recomandata ca indulcitor, inlocuind zaharul, in special in dieta copiilor si tinerilor. De asemenea, este indicata in prevenirea cariilor dentare, constipatiei, obezitatii, tulburarilor de crestere la copii. Ca sursa de energie, mierea poate fi folosita cu succes in alimentatia sportivilor, inlocuind cu succes suplimentele nutritive. Utilizarea mierii de albine in combinatie cu lamaia sau cu iaurt este recomandata si locul siropurilor antitusive. O lingura de miere diluata in apa si luata inainte de culcare combate insomnia si constipatia.

Mierea de albine se gaseste sub forma unui fluid gros, de la diferite nuante de galben si pana la rosu. Odata cu trecerea timpului, mierea se poate zaharisi (cristaliza). Acest fenomen este absolut normal si nu modifica cu nimic compozitia acesteia. Faptul ca dupa o perioada mai lunga de timp mierea nu se zahariseste, indica introducerea in compozitia acesteia a unor substante externe - deci aceasta este contrafacuta. Cristalizarea se poate reversa prin introducerea borcanului intr- un recipient cu apa calduta. Daca temperatura depaseste 40 de grade, multe din calitatile mierii vor fi pierdute. Mierea zaharisita nu indica adaugarea de zahar in compozitie.

Mierea de albine este totusi contraindicata copiilor sub un an, deoarece poate contine microorganisme ce nu sunt benefice organismului. Dupa un an, acestia pot primi miere, in doze mici, 1-3 lingurite pe zi. Pe masura ce cresc, cantitatea poate fi marita pana la 8-10 lingurite. Inainte de administrarea mierii sau folosirea acesteia in alimentatie, trebui sa acordam o mare atentie istoricului alergenic al parintilor; in cazul alergiilor la polen, mierea este interzisa.

Atat copiii cat si adultii nu trebuie sa exagereze in consumul de miere. Ca orice aliment sau medicament, consumul in exces poate avea efecte pe termen scurt (balonare, diaree, si cresteri ale valorilor insulinei) sau pe termen lung (acesta poate provoca disfunctii ale aparatului digestiv. Aciditatea acesteia poate ataca smaltul dintilor) .

Mierea de albine trebuie pastrata in vase inchise ermetic, in locuri lipsite de caldura si lumina, deoarece exista riscul ca aceasta sa fermenteze.

Cate ceva despre terapia cu miere

- pentru a imbunatati imunitatea organismului, amestecati o lamaie cu 3 linguri de miere. Lasati amestecul 24 la temperatura camerei, apoi pastrati la frigider. O lingurita in fiecare dimineata, pe stomacul gol, previne gripa si raceala, atat la adulti, cat si la copii;

- pentru afectiuni ale ficatului, amestecati miere si coacaze negre (in parti egale) si luati cate o lingurita cu 30 de minute inainte de a manca;

- pentru tonifierea organismului, se pune la macerat timp de cinci zile (la intuneric, racoare sau la frigider) un preparat din 250 g frunze aloe vera, 400 g miere si 150 ml suc de lamaie. Se pastreaza apoi la frigider maxim o saptamana. Se ia cate o lingura pe zi, inainte de fiecare masa;

- pentru tuse, se fierbe o ceapa mare in 500 ml apa, pana ce se evapora jumatate din apa. Se adauga 100 g miere si se pastreaza la frigider 3-4 zile. Dimineta si seara se ia cate o lingura (adulti) sau lingurita (copii);

-pentru intarirea firului de par, faceti o masca dintr-un galbenus de ou, o lingura de miere li o lingura de ulei de masline. Dupa spalarea cu sampon, aplicati acest amestec si lasati 5-10 minute, apoi clatiti cu apa din abundenta. Va face multa spuma, nefiind necesara o spalare suplimentara. Aplicati doar o data pe saptamana;

- pentru ten uscat, amestecati un galbenus, o lingura de miere si o lingura de ulei de floarea soarelui. Aplicati pe fata si pe decolteu, lasati 15-20 de minute, apoi clatiti bine. Nu este necesara aplicarea unei creme dupa. Acest tratament se face o data pe saptamana;

Mierea de albine este un aliment, un supliment si un medicament, atata timp cat nu este folosita in exces.

Info Mami Autor: G. Dana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.