Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna seara










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Sanatate

Beneficii si riscuri ale expunerii la soare. Despre insolatie si tratamentul ei
« inapoi

Ce stiti si ce nu stiti despre statul la plaja …..

Pe langa efectele benefice pe care le are soarele asupra organismului nostru se pot enumera si cateva efecte negative.

Apa marina este un miracol pentru organismul nostru. Este benefica in cazul persoanelor care sufera de reumatism, dar si a celor sedentare.

Lumina soarelui are rolul de a echilibra nivelul colesterolului si se reduce astfel riscul de infarct.

Plaja direct pe nisip ajuta la relaxarea musculaturii.

Se stie ca in apa sarata corpul uman cantareste a saptea parte din greutatea sa.

Briza marii este benefica in cazul persoanelor cu imunitate slaba, care racesc foarte usor. La mare pot fi tratate bolile respiratorii.

Persoanelor cu probleme dermatologice le sunt recomandate baile in mare deoarece concentratia mare de sare ajuta daca nu la vindecare macar la ameliorarea bolilor.

Plimbarile pe faleza le sunt foarte recomandate persoanelor ce sufera de afectiuni ale glandei tiroide deoarece aerul este impregnat de iod.

Sporturile practicate la mare activeaza metabolismul si ne ajuta sa fim mai veseli si sa iesim pentru un timp din depresie datorita secretiei de endorfine.

Statul la plaja si la soare are efecte negative daca este facut excesiv si la ore nepotrivite.

Specialistii ne previn ca expunerea excesiva la soare duce la imbatranirea pielii.

Printre efectele negative se numara si agravarea unor boli de piele (acnee, dermatoze). Efecte negative are soarele si asupra persoanelor care au probleme cu tensiunea arteriala (deoarece soarele provoaca vasodilatatie) si probleme hepatice (deoarece virusul poate sa "creasca").

Persoanele care au alunite trebuie sa evite statul prelungit la soare deoarece exista riscul sa dezvolte tumori maligne.

In timpul plajei este bine sa ne hidratam foarte bine, sa consumam multe fructe. Se va consuma apa, ceai, suc, compot in cantitate de 3-4 litri sau chiar 5-6 litri, in functie de cat de mult transpiri.

Pentru a fi protejati de radiatii este bine sa folosim creme pentru protectie solara. Cremele cu factor de protectie trebuie folosite zilnic chiar daca expunerea la soare dureaza doar 10-15 minute. Statul la soare trebuie sa se faca treptat si trebuie evitate orele 11-16.

Desi foarte multi parinti duc copii la plaja inca de cand sunt bebelusi acest lucru nu este benefic pentru ei.

Pielea copiilor sub 3 ani este extrem de sensibila si se arde foarte repede. Pentru a sintetiza vitamin D este suficienta o plimbare in parc timp de 5-10 minute pe zi.

In cazul copiilor de peste 3 ani care merg la plaja trebuie sa folosim o crema de protective solara cu nivel maxim (SPF 50 ). Lotiune se va aplica inainte de a iesi din casa sau cand ajungi la plaja si dupa fiecare iesire din mare.

Pentru un confort sporit este bine sa imbracam haine cat mai lejere din bumbac, sa ne acoperim capul si sa avem incaltari usoare.

Expunerea la soare se va face progresiv, se va incepe cu jumatate de ora in prima zi.

In cazul hidratarii insuficiente poate aparea lipotimia (lesinul). In aceasta situatie se vor aplica comprese reci pe frunte, se va aseza persoana in cauza cu capul mai jos decat restul corpului si se va merge la medic sau se va chema ambulanta.

Insolatia se manifesta prin cefalee, ameteli, greturi etc. Persoana bolnava se va duce la umbra sau intr-un loc racoros. Se va aseza cu capul in sus si i se vor aplica comprese reci pe frunte si calota.

Arsurile se manifesta prin inrosirea pielii, basici si dureri in zona afectata.

Se vor aplica pe pielea curata creme cu efect calmant, hidratant si nu se va mai expune la soare.

Dragi mamici nu uitati sa protejati pielea voastra si a copiilor vostri.

Oricat de mare ar fi tentatia de a-i duce la mare si la plaja din primele luni de viata mai bine renuntati sau amanati momentul pana dupa 3 ani... eu asa voi proceda cu fetita mea ! Cea mai importanta e sanatatea !

Info Mami Autor: S. Cristina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.