Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Nasterea / Utile

Nasterea in apa, avantajele si dezavantajele acestui tip de nastere
« inapoi

Am observat ca in ultima vreme, ca si nastetrea prin cezariana, nasterea in apa este tot mai solicitata si foarte multe mamici solicita acest tip de nastere fiind mult mai putin dureroasa si se desfasoara mult mai rapid decat cea naturala si este mai relaxanta pentru mamica.

Apa reprezinta un mediu mult mai bun nasterii aceasta dilatand mult mai mult colul si este un mediu mult mai propice ca si copilul sa vina pe lume. De asemenea, apa ajuta la o mai buna miscare a mamei, ba chiar poate fi tinuta in brate si ajutata chiar de sotul ei. La inceput trebuie verificata de catre medicul si asistenta care se ocupa de aducerea copilului pe lume sa vada daca s-a dilatat, si apoi i se asculta inima si bataile acesteia fatului sa vada daca totul este in ordine. Atunci cand copilul este aproape de a iesi si se vede crestetul, atunci medicul il va ajuta sa iasa, iar daca ne intrebam daca va inghiti apa, daca va avea suficient oxigen sub apa raspunsul este da, va avea suficient oxigen incat sa supravietuiasca in cazul in care este sub apa.

Stim cu totii ca o data ce a venit pe lume medicul va trebui sa il aspire, sa ii scoata toate mucozitatile atat din nasuc cat si din gura. O data ce a iesit pe lume el va incepe sa inspire oxigen si atunci plamanii se vor umple cu oxigen si atunci sangele va primi oxigen. Apoi stim ca urmeaza taierea cordonului ombilical, asa ca, daca si tatal a fost prezen,t atunci va putea el sa o faca asta daca doctorul ginecolog ii va da voie. Recuperarea stiu ca nu prea este de durata, poate iesi imediat din bazin si nu necesita o perioada de recuperare. Insa stiu ca acest tip de nastere este destul de pretentios si nu se practica in multe maternitati, deoarece necesita o atentie si control deosebit. Apa trebuie verificata mereu, constant, ca temperatura sa fie optima, trebuie o dezinfectare amanuntita si in profunzime, apa trebuie pregatita dinainte.

Stiu ca in Bucuresti este recent deschisa o clinica Regina Maria care dispune de sali de nasterte in apa, dar trebuie stiut ca o nastere de acest gen costa cam multicel, in jur de doua mii-trei mii de euro; destul de mult as zice eu pentru acest tip de nastere in care exista destule riscurii, mai ales daca dezinfectarea nu se face cum trebuie atunci pruncul va intra in contact cu microbii si atunci se poate imbolnavi.

Am inteles si eu din diverse site-uri ca bebelusii nascuti in apa vin cu probleme de respiratie; acum nu este o regula, dar asa spun statisticile pe care l-am vazut si eu. Acum stiti cum este, fiecare tip de nasterte are riscurile si avantajele ei, asa ca indiferent pentru care optam trebuie sa fim relaxate si foarte increzatoare si optimiste ca totul va fi in regul,a atat cu bebelusul, cat si cu mamica. Se spune ca mamicile care nasc in apa pierd mult mai mult sange care trece prin placenta si acesta este destul de greu de evaluat acesta reprezentatnd un dezavantaj pentru acest tip de nastere decat in celelalte cazuri. In schimb are si avantaje, atat pentru mama care este mult mai relaxata si atunci nu exista riscul sau cel putin este foarte scazut sa faca depresie postnatala, cat si pentru copil, venirea lui pe lume nu este atat de brutala, el venind in apa, ceea ce este asemanator cu cel in care a stat in burtica mamei. Dupa nastere femeile pot manca fara probleme.

De asemenea, pentru mama reprezinta un avantaj deoarece riscurile de rupere vaginala nu exista, cel putin nu este foarte mare, temperatura corpului ramane moderata, ceea ce permite o relaxare a mamei, si o fortare fara riscuri. Cam atat stiu si eu din ce am citit si ce am auzit deoarece nu am pe nimeni, pe care sa il stiu, si care a optat pentru nasterea in apa.

Info Mami Autor: S. Laura Loredana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.