Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Utile

Memoria afectata poate fi reactivata cu cateva remedii simple
« inapoi

Nu se intampla tuturor, dar exista persoane care uita unde au pus cheile de la masina, unde au lasat geanta sau ochelarii . Principala cauza a uitarii este imbatranirea organismului. Pe masura ce inaintam in varsta, au loc modificari in maniera in care creierul nostru inmagazineaza anumite informatii. Problemele fizice, inclusiv afectiuni ale tiroidei, pot afecta memoria. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care luam medicamente, in special pentru anxietate sau hipertensiune arteriala.

Acasa putem prepara o serie de intaritoare de memorie sau remedii simple contra uitarii. De exemplu, inhalarea uleiului esential de rozmarin sau a celui de busuioc maresc productia de unde beta in interiorul creierului. Aceste unde stimuleaza vigilenta, deci actioneaza pozitiv asupra atentiei si memoriei. Tot ce trebuie sa facem este sa punem cateva picaturi din unul din aceste uleiuri (nu combinate) pe incheietura mainii. Din cand in cand o mirosim, iar creierul actioneaza instantaneu.

Cafeaua sau alte bauturi pe baza de cofeina intensifica pe moment si partial capacitatea de concentrare. Dar o cantitate mai mare poate provoca reactia inversa.

Exista o legatura si intre glicemie si pierderile de memorie. Alimentele transformate in glucoza sunt principalul combustibil pentru toate organele, deci si pentru creier. Multi oameni, in special cei mai in varsta, au o toleranta scazuta la glucoza. In cazul persoanelor cu diabet zaharat se reduce memoria pe termen scurt. De aceea este indicat sa se consume mese de dimensiuni rezonabile, bogate in fibre, cereale integrale si legume. Acestea sunt benefice pentru memorie, in lipsa glucozei.

Deoarece creierul este format in proportie de 85 % apa, este necesar sa consumam cel putin 2 litri de apa pe zi. Deshidratarea duce la oboseala, iar aceasta pune amprente pe memorie.

Complexul de vitamine B este benefic creierului. Vitaminele B6 (niacina) si B12 (tiamina) ajuta organismul sa transforme hrana in energie mintala. Ce alimente contin vitaminele B ? Germenii de grau, fulgii de cereale, fructele oleaginoase, carnea de curca, cerealele integrale , mazarea si bananele. Odata cu schimbarea meniului, inlaturati din acesta alimentele bogate in grasimi saturate. De asemenea, introduceti in alimentatie peste, cel putin de 2 ori pe saptamana. Pestii grasi contin acizi grasi omega 3, deci vor favoriza circulatia sangvina si irigarea creierului.

Muzica poate imbunatati abilitatea de concentrare si poate facilita procesul de memorare. Unele tipuri de muzica chiar stimuleaza neuronii. Incercati mai multe tipuri de muzica si sigur il veti descoperi pe cel care va ajuta cel mai mult in invatare. Cu cat ritmul este mai rapid, cu atat mai repede raspunde creierul la informatii.

Daca vreti sa va inbunatatiti memoria, incepeti sa invatati sa cantati la un instrument. Nu conteaza daca folositi tobe, chitara, acordeon sau vioara, aceasta activitate antreneaza capacitatea creierului de a analiza si de a se concentra.

Fiti activ din punct de vedere mintal. Nu va multumiti doar sa vizionati un film, incercati sa rezolvati integrame, faceti un puzzle, dezlegati sudoku. Importanta nu este cantitatea de informatii si timpul petrecut in odihna activa. Nu lasati creierul sa "adoarma" .

Gasiti metode de a elimina stresul. Oamenii tensionati au nivel crescut de hormoni in organism, iar cu timpul acestia pot afecta partea creierului care controleaza memoria. Puteti sa incercati ginseng, deoarece protejeaza organismul de efectele stresului si stimuleaza agerimea.

Este aproape imposibil sa stabilim singuri care sunt factorii ce influenteaza problemele de memorie, de aceea este bine sa facem un consult medical in cazul in care pierderile de memorie au devenit mai dese si au loc de mai bine de sase luni. Este bine sa mergem la doctor daca nu ne amintim lucruri pe care le-am facut de mai multe ori sau daca nu ne amintim cum sa ajungem intr-un loc cunoscut. De asemenea, este bine sa vizitam medicul daca nu putem duce la bun sfarsit o activitate ce necesita respectarea unor instructiuni pas cu pas. Nu sperati ca totul va fi bine fara sa faceti nicio interventie, deoarece de foarte putine ori se intampla asa.

Info Mami Autor: G. Dana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.