Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ?










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Dieta si alimentatie

Mami, stii sa iei un mic dejun corect? De ce este atat de important sa mananci dimineata?
« inapoi

Pentru a incepe ziua cu brio si pentru a o continua la fel, tinerele mamici, si nu numai, trebuie sa stie sa se alimenteze corect. Micul dejun este cea mai importanta masa a unei persoane; alimentatia corecta dimineata ofera energie mamei pentru a avea grija de casa, de copil, de sot si de toate treburile din timpul zilei.

In timpul noptii, chiar daca dormim, organismul nostru are nevoie de energie, in special creierul care munceste non-stop. Corpului nostru trebuie sa ii oferim carbohidrati prin simpla alimentatie zilnica. Acesti carbohidrati sunt depozitati in muschii si ficatul nostru sub forma de glicogen. In timpul noptii, acest glicogen este transformat de organism in glucoza pe care acesta o consuma sub forma de energie, adica, altfel spus, ca un combustibil pentru nevoile sale. Din aceasta cauza avem nevoie de micul dejun pentru a completa pierderile de glicogen - necesar activitatilor matinale. Pe timpul noptii metabolismul nostru scade insa luand o masa imediat dupa ce ne-am trezit, metabolismul porneste mai usor si ne permite sa ne activam mult mai rapid si mai eficient.

Prin urmare, micul dejun este un mod eficient pentru a oferi organismului nostru multe din partile nutritive necesare de care depindem in cursul zilei si totodata ne ofera o alimentatie corecta, echilibrata si bogata in carbohidrati si proteine. Un mic dejun cu fibre vegetale imbunatateste semnificativ durata vietii si functionabilitatea organismului, iar persoanele respective prezinta un risc scazut de boli cardiace sau cerebrale.

Cerealele din alimentatia cotidiana, matinala in special, ajuta intestinul si lupta impotriva constipatiei. Cele mai recomandate sunt cerealele integrale pentru ca acestea nu sunt supuse unui proces de prelucrare si prin urmare isi pastreaza toate fibrele. In urma consumului la micul dejun de cereale integrale bogate in carbohidrati, se creaza un sentiment de satietate si astfel nu vom mai simti nevoia sa mancam intre mese sau sa rontaim tot timpul diverse produse bogate in substante grase si cu multe calorii.

Micul dejun este si un prilej bun pentru a oferi corpului nostru si o doza mare de calciu. Mancand lapte cu cereale sau iaurt cu cereale la micul dejun, acoperim peste 50% din necesarul zilnic de calciu.

Laptele reprezinta o sursa excelenta pentru om, bogata in proteine, complexul de vitamine B (riboflavina si vitamina B12). De asemenea, contine importante surse anorganice necesare organismului, precum: calciu, zinc si magneziu – toate ndecesare pentru oase, articulatii si dinti sanatosi, cu protectie impotriva osteoporozei (la care sunt cel mai predispuse femeile in varsta dar si cele care sunt gravide sau abia au nascut si alapteaza). Substantele care se gasesc nu numai in lapte dar si in alimentatia zilnica, in genera, influenteaza oasele si in special densitatea osoasa.

Sisitemul nostru osos este un organ complex viu in continua schimbare. Persoanele care includ in alimentatia lor cat mai multe cereale integrale, fructe, legume, lapte si lactate au oase mult mai puternice decat persoanle de aceeasi varsta si acelasi sex care au o alimentatie mai bogata in dulciuri si alimente grase sau cu multe calorii. Astfel, cercetatori au ajuns la concluzia ca alimentatia influenteaza in mod semnificativ preventia importiva osteoporozei, deci a oaselor fragile cu risc crescut de fracturi.

Micul dejun si, in mod general, alimentatia bogata in cereale, legume, fructe si lapte ofera substante nutritive de diferite feluri, care contribuie la intarirea organismului, care cresc imuntatea si, in consecinta, duc la o sanatatea buna.

Idei de mic dejun, bazandu-va pe alimentele bogate in substante hranitoare si totusi cu un continut redus in calorii, puteti avea zilnic un mic dejun corect, sanatos si gustos.
- Un bol/castron de lapte dulce cu cereale integrale;
- O cana de lapte dulce cu o portie de fructe;
- Un iaurt simplu si cereale integrale sau fructe (nu iaurtul cu fructe cumparat din comert entru ca acesta are o cantitate imensa de zahar sau fructoza);
- O salata de fructe fara zahar;
- O omleta din albusuri cu verdeata si cu branza;
- O salata cu legume cat mai divers colorate (rosii, castraveti, ardei gras etc);
- Doua felii de paine integrala prajita cu foarte putin unt, cu dulceata sau fara, si o cana de cacao cu lapte.

Info Mami Autor: O. Florentina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.