Mamici vreau si eu o reteta de glazura pentru amandine, tot incerc diverse retete dar nici-una nu se apropie de cea din cofetarii.Raspuns mamica: "300 g zahar,apa, numai cat sa umezeasca usor zaharul,o lingura de miere de albine,o lingura de suc de lamaie, 4 linguri de cacao. Se fierbe zaharul cu apa. Se aduna cu grija spuma care se formeaza la suprafata si se sterg marginile vasului cu o pensula umezita (asta este foarte important, daca vrei ca siropul sa nu se zahariseasca). Cand siropul este legat (trece proba picaturii in paharul cu apa rece) se adauga mierea si zeama de lamaie si se opreste focul. Se toarna siropul intr-un vas rece, tinut din timp la frigider, si se mixeaza la viteza mare pana cand se albeste si incepe sa se intareasca. Practic, se zahariseste. Se adauga cacaua cernuta, obtinand astfel glazura amandinei." Raspuns mamica: "Fierbi 400 g grame de zahar cu putina apa. Aduni spuma de deasupra si, concomitent, stergi vasul. Pui la frigider aproximativ 2 ore, mixezi puternic si adaugi zeama de la jumatate de lamaie, si 5 linguri cacao (eu folosesc 5 plicuri de capucino, este mai gustos)." Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici! |