Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii pana la 1 an / Sanatate

Vomitarea la sugari si balonarea, cauze si metode de combatere
« inapoi

Vomitarea la sugari si balonarea, cauze si metode de combatere

Pot atenua durerea de balonare a copilului meu

Puteti ajuta la prevenirea balonarii prin hranirea copilului inainte de a plange , un semnal ca e prea foame sa mai astepte sa manance. Cand faceti o hranire, folositi un ritm lent, pentru ca de la o alimentare rapida creste aportul de aer. Daca alaptati si laptele se curge repede, poate fi necesar pentru a evita balonarea, scoaterea copilul tau pentru o clipa de la san si jetul de lapte va incetini, astfel copilul poate gestiona fluxul. Verificati deschiderea biberonului pentru a fi sigur ca nu este prea mare sau prea mic. Copii hraniti cu biberonul, de obicei, inghit mai mult aer, mai ales atunci cand mamelonul de sticla nu este plin cu lapte.

Dar, in cazul in care, in ciuda eforturilor tale, copilul tau pare nervos, balonarea ar putea fi motivul din spatele starii de nervozitate. Va poate ajuta sa miscati gazul prins cu ajutorul unui masaj usor pe burtica lui in sensul acelor de ceasornic in timp ce ea se afla pe spate. Sau tineti copilul in siguranta pe brat intr-o pozitie cu fata in jos, cunoscut sub numele de "cala gaz" sau "cala de colici". Inca nici un ajutor ? Intrebati medicul pediatru despre incercarea de medicamente anti - balonare, care ar putea ajuta sa mute gazele prin intestine.

Cat de des ar trebui sa ragaie copilul meu

A. Pentru cei mai multi copii, eructatia la jumatatea hranirii si dupa aceea va elibera bulele de aer. Incercati sa eructati copilul in timpul pauzelor sale naturale in timpul hranirii, cum ar fi atunci cand el incetineste dupa ce a terminat primul san. In timp ce cativa bebelusii trebuie sa fie ajutati sa scoata aerul mai frecvent, multi parinti fac greseala de a perturba mesele cu incercari inutile de a scoate aerul. Aceasta prelungeste timpul de alimentare, ceea ce poate creste inghitirea de aer.

Aerul inghitit poate provoca disconfort imediat si face un copil sa se simta plin inainte ca el sa fi terminat masa, iar aerul trece in intestine, provocand flatulenta.

Exista mai multe pozitii bune pentru ca copilul tau sa ragaie. Folositi una care functioneaza cel mai bine pentru tine:

Sprijiniti copilul in pozitie verticala pe o carpa si il tineti cu capul pe umar si cu mana il bateti usor pe spate.
Pune-l in pozitie verticala pe genunchi cu mana sub barbie pentru a sprijini pieptul si capul.
Pune-l in poala pe abdomen, cu capul usor mai sus decat restul corpului, si freca-l cu fermitate pe spate.
Daca el nu ragaie dupa cateva minute, reia hranirea, iar in cazul in care el se simte iar inconfortabil, incercati sa-l faci sa ragaie din nou.

Scuipatul si voma

De ce un copil uneori, vomita dupa mese

Hranirea copilului tau este imbucurator, dar, de asemenea, poate fi o experienta murdara, avand in vedere ca foarte multi nou-nascuti sanatosi la termen, vomita mancarea zi de zi.

Termenul medical pentru vomitat este de reflux gastroesofagian, abreviat pur si simplu reflux. Continutul stomacului (inclusiv alimente, saliva, aerul, acizii din stomac, precum si alte sucuri digestive) ajung inapoi in esofag si, uneori, din gura. Acest reflux apare, de obicei dupa masa, cand sfincterul esofagian inferior care desparte esofagul de stomac, este relaxat.

O forma mai severa de vomitat, numit boala de reflux gastroesofagian (GERD), afecteaza aproximativ unul din 300 de copii. GERD apare daca refluxul frecvent cauzat de acizii din stomac cauzeaza un prejudiciu pentru mucoasa esofagului. Un copil cu GERD vomita in mai mult decat de obicei.

Anunta medicul copilului dumneavoastra daca copilul vomita dupa doua sau trei mese consecutive, are sange sau voma galben - colorate, are un abdomen umflat sau refuza sa bea.

Info Mami Autor: L. Andrada Hermina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.