Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii pana la 1 an / Utile

Masuri de protectie contra diverselor accidente in casa si in jurul casei
« inapoi

A avea un copil reprezinta nu doar o bucurie, dar si o mare responsabilite pentru parinti. Pe langa joaca, hranire, educatie, copilul are nevoie de protectia ta fata de anumite pericole din jurul sau, pericole ce pot fi evitate cu un efort minim si de bun simt.
Protectie in casa ta.

 Premergatorul. Desi multe mame il considera un ajutor pentru deprinderea mersului, premergatorul este interzis de multi pediatri si cercetatori de specialitate.

 Masuta pentru schimbat scutece - verificati-o inainte de fiecare folosire. Nu lasati copilul nici macar o secunda singur pe masuta de schimbat, chiar daca cel mic este prins cu centura. In cazul in care este nevoie, utilizati panouri protectoare laterale speciale.

 Patutul copilului - trebuie montat intr-un loc sigur in camera, departe de zonele periculoase ca sobele, semineele, calorifere, ferestre, draperii, tablouri, mobila.

 Depozitarea jucariilor. Jucariile trebuiesc depozitate intr-un loc accesibil copilului, intr-un cos sau cutie, sau oe un raft al dulapului jos, pentru a nu fi nevoie sa se catere dupa acestea.

 Verificati siguranta si integritatea obiectelor pe care copilul le poate prinde si explora.

 Nu lasti copilul mic singur cu un copil mai mare. Copiii imita adultii si astfel exista riscul ca cel mare sa incerce sa il ia in brate pe cel mic si sa il scape din cauza greutatii.

 Cand lasati copilul singur intr-un anumit loc, pe scaunel, in carucior sau in leagan, folositi centurele de siguranta.

 Nu tineti niciodata copilul in brate atunci cand fumati, cand mancati sau cand beti ceva cald.

 Perdelele si draperiile trebuie sa fie fixate corect si asigurate cat mai bine.

 Asigurati-va ca nu poate deschide usa de la intrare si ca nu se poate apropia de soba, semineu, radiator sau calorifere.

 Punctele de acces spre scari trebuie prevazute cu bare sau usi de siguranta. Scarile, coridoarele si holurile trebuie sa fie iluminate mereu si lipsite de diverse obiecte. Golurile dintre balustradele scarii ori cele ale terasei si gardul casei nu trebuie sa permita copilului sa treaca cu capul sau corpul printre ele.

 Aprovitionati-va cu elemente de protectie speciale din plastic moale sau cauciuc pentru colturile taioase ale mobilei.

 Rufele calcati-le cand copilul doarme sau are altcineva grija de el sau fiti foarte atente sanu se apropie de fierul de calcat.

 Medicamentele, cutitele, obiectele taioase, chibriturile, brichetele, trusele de cusut, foarfecele, lamele depozitati-le intr-un dulap unde copilul nu poate avea acces, eventual un dulap care poate fi incuiat. Procedati la fel si cu detregentii, cosmeticele si parfumurile.

 Parchetul trebuie curatat bine, in special cand copilul merge in patru labe. Aveti grija ca pardoseala sa fie uscata foarte bine pentru a evita o alunecare a copilului.

 In cazul in care trebuie sa folositi diverse substante, in casa sau gradina, pentru a indeparta daunatorii, copilul este bine sa nu fie in preajma minim cateva ore (cel mai bine cateva zile).

 Daca aveti gradina, asigurati-va ca nu aveti plante otravitoare.

 Nu lasati copilul sa se joace la prize sau intrerupatoare; le puteti acoeri cu banda speciala sau obiecte de protectie speciale.

 Evitati sa lasati in priza aparate pe care nu le folositi.

 Montati televizorul, calculatorul intr-un loc unde nu poate ajunge copilul.

 Atunci cand aveti o oala pe foc, pe aragaz, aveti grija intotdeauna ca manerul acesteia sa fie in interior.

 Aveti grija la ochiurile de la aragaz. Daca puteti achizitionati un aragaz cu protectie pentru copii, ori pentru o siguranta mai mare montati o grila de protectie in jurul ochiurilor aragazului.

 Cand copilul mananca impreuna cu dumneavoastra, este bine sa evitati fata de masa deoarece poate trage de ea si astfel se poate rani sau arde cu mancarea calda.

Uneori, par dificile aceste masuri de precautie, si poate chiar exagerate, dar nu uitati ca de cele mai multe ori nu puteti sa stiti ce gandeste copilul dumneavoastra si inca nu va puteti baza pe instinctul lor de aparare; si cel mai important lucru, mai bine sa eviti decat sa tratezi!

Info Mami Autor: O. Florentina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.