Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii intre 1 si 4 ani / Sanatate

Eczema, ce este cum apare si ce putem face sa o tratam
« inapoi

Ce este eczema ?
Eczema (de asemenea, numit dermatita atopica) este o eruptie pe piele, care apare de obicei inainte de varsta de 5 ani. La copii tinde sa apara pe obraji si scal , dar se poate raspandi la brate, picioare, piept sau alte parti ale corpului. Dupa primul, este cel mai probabil sa apara pe partea interioara a coatelor, spatele genunchilor, incheieturi si glezne, dar poate, de asemenea, sa apara in alta parte.

Eruptia ar putea arata uscata, ingrosata, piele solzoasa sau ar putea fi alcatuiat din umflaturi rosii mici, care se preling sau devin infectate, daca se zgarie. Scarpinatul poate provoca, de asemenea, sa se ingrose, sa se inchida la culoare.

Eczema de obicei, vine si pleaca. Acesta nu este contagiosa, dar pentru ca este intensa senzatia de mancarime, aceasta poate fi foarte inconfortabila. Daca nu este tratata, eruptiile cutanate pot fi inestetice, asa ca poate prezenta o provocare sociala pentru un copil.

Medicul poate diagnostica eczema prin examinarea pielii copilului tau. El va poate trimite la un dermatolog pentru confirmare si tratament.

Care sunt cauzele eczema ?
Nimeni nu stie sigur ce cauzeaza aceasta, dar tendinta de a avea eczeme este adesea mostenita. Deci, copilul este mult mai probabil sa-l aiba, daca tu sau un membru apropiat al familiei a avut eczeme, astm sau alergii.

Eczema nu este o reactie alergica la o substanta, dar alergeni sau iritanti din mediul inconjurator (cum ar fi polenul sau fumul de tigara), o pot declansa. Mai putin frecvent, aceasta poate fi declansata de alergeni din dieta copilului dumneavoastra - sau in dieta dumneavoastra in cazul in care copilul dumneavoastra este alaptat.

Eruptia poate fi, de asemenea, agravate de caldura, iritante care vin in contact cu pielea (cum ar fi lana sau substante chimice in unele sapunuri, parfumuri, lotiuni si detergenti), schimbarile de temperatura si pielea uscata. Stresul poate declansa, de asemenea, eczema.

Invata pasi simpli pentru a reduce praful, parul de animale, precum si a altor alergeni acasa
"Recomand emoliente pentru copii de toate varstele" spune Michael Smith, un profesor asociat de medicina si pediatrie la divizia de dermatologie. El sugereaza testarea emolientului pentru o perioada scurta de timp pentru a va asigura ca nu irita pielea copilului tau.

Metoda cea mai eficienta, in conformitate cu Smith, este de a hidrata si lubrifia pielea, in acelasi timp, prin aplicarea emolientului pentru piele.

Permiterea pielii sa respire si sa se racoreasca
Imbracati copilul dumneavoastra in tesaturi naturale netede, cum ar fi bumbacul. Evitati lana si alte materiale, care pot irita pielea foarte sensibila.

Sapunuri si curatat
Folositi sapunuri blande fara parfum sau produse de curatare non-sapun si sampoane, sau cele facute pentru pielea sensibila. Utilizati detergent fara parfum pentru spalatul hainelor si lenjeriilor de pat. Nu folositi balsamuri de rufe.

Copilul dumneavoastra poate sa incercati sa obtineti ajutor in lupta cu mancarimea, scarpinandu-se cu mainile. Dar scarpinatul si frecarea pot irita mai mult sau inflama pielea.
Utilizati cele mai moi posibile paturi in patut sau pat, si sa pastrati unghiile copilului dumneavoastra scurte. Pune-l in pat cu o soseta sau manusi de bumbac.

In cazul in care copilul dumneavoastra are o multime de probleme cu somnul din cauza mancarimii, consultati medicul dumneavoastra. El poate sugera un antihistaminic pentru a ajuta copilul sa se odihneasca mai bine.

In timpul unui episod, puteti incerca aplicarea de comprese reci pe zona de mai multe ori pe zi, urmate de o crema hidratanta.

Puteti sa ii faceti si baie deoarece dupa imbaiere, senzatia de mancarime va disparea pentru o perioada de timp si copilul dumneavoastra va fi mult mai linistit. Cel mai bine, desigur este sa va adresati medicului dumneavoastra pentru un tratament adecvat.

Info Mami Autor: L. Andrada Hermina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.