Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii pana la 1 an / Utile

Dormitul in pat cu copilul, ce trebuie sa stii inainte de a alege asa ceva
« inapoi

Ce este dormitul in acelas pat si cat de comun este el ?

Pat de familie: orice ai spune, aceasta inseamna dormitul regulat in pat cu copilul dumneavoastra in loc de a dormi separat.

Se pare ca multe familii dorm impreuna peste tot in lume. In timp ce este greu de spus exact cat de multi parinti dorm cu copii lor in acelasi pat, nu exista nicio indoiala ca este o tendinta de crestere. Potrivit unui sondaj la nivel national, circa 13 la suta din parinti practica acest obicei, un numar care este mai mult decat dublu in ultimii ani. Desi multi parinti nu pot concepe ideea de pat de familie, ei pot permite unui copil pentru sa doarma cu ei la diferite ocazii, atunci cand simt ca este necesar.

Cum stiu daca patul de familie este potrivit pentru familia mea ?

Decizia de a stabili un pat de familie este personala. Ceea ce functioneaza pentru alte familii nu poate functiona si pentru a ta.

Sanatatea si siguranta copilului dumneavoastra sunt cele mai importante considerente. Unii oameni iubesc sa imparta patul cu copiii. Altii spun ca a avea un copil in pat cu ei este dificil si nu pot dormi. Unii copii dorm mai bine alaturi de parintii lor. Altii par sa doarma mai fericiti pe cont propriu.

Alte considerente importante

Pentru familiile de astazi ocupate, dormitul in pat impreuna poate fi o modalitate de a se conecta dupa o zi lunga. Dormitul impreuna poate spori in special apropierea intre tata sau alt partener si copilul, care nu au conexiunea fizica pe care o are o mama care alapteaza si copilul ei.

Mamele care dorm cu copilul spun ca este mai usor sa alapteze cu copilul lor chiar langa ele. Daca alaptezi, vei observa ca este mult mai usor sa te trezesti noaptea si sa alaptezi repede si fara deranj pe cel mic. Puteti avea o sticla pregatita in frigider pentru a o oferi copilului tau, atunci cand se va trezi, apoi mergeti inapoi la culcare imediat ce ea a adormit.

Altii spun ca apropierea determina copilul lor sa se trezeasca mai des ca sa se hraneasca. Si dormitul impreuna poate face ca dezvatarea copilului de la trezirea din timpul noptii pentru a se hranii, sa se faca mai greu. Alaptarea copiilor, in special, mirosul de lapte al mamelor lor, dezvolta obiceiul copilului de a se trezi in mod repetat, pe timp de noapte pentru a se hrani mai mult timp decat este necesar, ceea ce nu s-ar intampla cada a-ti dormi separat.

Unele mame si tati descopera ca patul familiei face mai greu pentru ei sa gaseasca timp singuri impreuna sa se reconecteze sau pune un amortizor pe viata lor sexuala.

Daca impartiti un pat cu copilul dumneavoastra, ati putea avea nevoie sa planificati timpul petrecut cu partenerul dumneavoastra in loc de asteptarea pentru ca acesta sa se intample in mod spontan. In functie de punctul dumneavoastra de vedere si cum va simtiti, planificarea pentru a avea intimitate ar putea fi o piedica - sau o noua aventura.

Alegerea de a dormi impreuna ar trebui sa fie o decizie de familie. Deci, inainte de a incepe, asigurati-va ca partenerul tau se simte confortabil cu aranjamentul. Puteti genera riscul de a deteriora relatia dumneavoastra daca va decideti in mod independent si nu cadeti impreuna de acord. Discutati problema impreuna si sa luati in considerare argumentele pro si contra.

Daca unul dintre voi are inca indoieli, o strategie este de a conveni asupra unei perioade de proba de doua saptamani sau cam asa ceva si sa discutati daca va convine sau nu situatia.

Info Mami Autor: L. Andrada Hermina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.