Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii pana la 1 an / Utile

Cum invata un copil sa mearga pentru prima oara, primii pasi in viata
« inapoi

Primii ani la un copil sunt marcati de mai multe repere. Dar cel care, probabil, va veti aminti mereu este atunci cand a facut primii pasi. Mersul pe jos este un salt major in dezvoltarea copiilor si parintii fiind adesea ingrijorati atunci cand se va intampla. Fiecare copil invata sa mearga in ritmul lui, cu toate acestea, doar pentru ca copilul prietenului tau merge deja, asta nu inseamna ca al tau ar trebui sa mearga de asemenea !

Cand va merge copilul meu ?

Cei mai multi copii fac primii pasi in jurul primei lui zi de nastere, dar intervalul de varsta variaza de la 9 - 18 luni. Nu va faceti griji in cazul in care la copilul dumneavoastra dureaza cateva luni mai mult. Unii copii nu se tarasc sau nu merg de-a buselea - merg direct in picioare - si asta e perfect normal. Ceea ce este important in aceasta etapa este ca copilul dumneavoastra isi foloseste bratele si picioarele impreuna pentru a deveni mobile.

Urcatul scarilor folosind mainile

Uita-te la progresul copilului dumneavoastra. Face el mai mult in aceasta luna fata de luna trecuta ? Devine un pic mai mult constient de corpul sau ? Daca este asa, nu ai de ce sa iti faci griji. Daca pana la sfarsitul primului sau an el nu face nici un efort pentru a inainta in vreun fel, discutati cu medicul dumneavoastra.

Cum sa incurajam mersul pe jos

Este nevoie pentru cei mai multi copii, aproximativ 1.000 de ore de practica de la momentul in care se ridica in pozitie verticala si pana in momentul in care va poate merge singur. Pentru a ajuta la pregatirea copilului sa poata lua acesti primi cativa pasi trebuie sa:

De la nastere :
Singura cerinta cea mai importanta pentru mersul pe jos: sa aiba muschii spatelui puternici, cei pe care bebelusii ii dezvolta prin ridicare de cap in timp ce stau culcati pe burtica lor. Deci, asigurati-va ca bebelusul va sta o multime de timp de burta in timp ce este treaz. Puneti jucarii interesante si obiecte doar la indemana pentru motivare.

Odata ce poate sta:
Ajuta-l practicand echilibrul si mobilitatea de a rula o minge inainte si inapoi. Sau tineti o jucarie in fata lui si mutati-o dintr-o parte in alta. Deoarece el se lungeste inainte sau taraste, va dezvolta mai multa putere in gat, spate, picioare, si maini, precum si un control mai mult de solduri - ce ii va permite sa se ridice in picioare - .

Odata ce poate sta in picioare:
Lasa-l sa mearga in fata dumneavoastra in timp ce il tineti de maini - si sa dati periodic drumul de o parte, astfel incat sa poate experimenta statl in echilibru. Sau stati la cativa metri distanta de el si indepartati-va cand sta singurel in picioare. Ofera-i o multime de incurajare si lauda.

Odata ce poate merge :
Dupa ce si-a insusit statul in picioare, poate incepe sa lase amprentele peste tot prin casa. Ajuta-l prin achizitionarea de mobilier robust, astfel ca el sa poata face drumuri prin camera. El nu poate fi inca in masura sa stea drept in picioare, desi ar trebui sa poata sta inca inainte de a incepe sa mearga. Stai aproape astfel incat sa poti sa il ajuti sa se ridice ridicandu-i fundul cu mana pana va fii capabil sa se poata ridica singur fara sa intervenim noi.

Ar trebui sa ii cumpar un ham? Raspunsul simplu este nu. Cel mai bine copilul invata sa mearga singur si ajutat de parinte, nu inhamat ca un animal.

Fiecare copil e diferit, dar ai rabdare ca toti vor merge pana la urma.

Info Mami Autor: L. Andrada Hermina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.