Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii intre 4 ani si 8 ani / Utile

Camera copilului - cel mai frumos, placut si sigur loc din intreaga casa
« inapoi

Camera copilului este spatiul bine delimitat de restul casei unde acesta se simte stapan. Este locul unde se simte ocrotit, iubit si liber. Este partea lui de univers, in care nimic rau nu poate patrunde.

Pentru ca aceasta incapere sa-si atinga scopul, ar trebui sa tinem cont de o serie de lucruri aparent lipsite de importanta, dar care au o mare insemnatate in viata celui mic. In primul rand este bine sa-i oferim copilului camera cea mai luminoasa din casa. Lumina ii va proteja vederea, il va umple de optimism si energie, ii va dezvolta imaginatia.

Cu cat fereastra este mai mare, cu atat campul vizual al copilului este mai vast. Incercati sa alegeti pozitia camerei astfel incat ea sa se deschida spre un colt din natura. Daca nu este posibil, amenajati o jardiniera pe pervazul ferestrei. Astfel ii veti oferi copilului contact direct cu natura si ocupatie, deoarece va fi impulsionat sa ingrijeasca plantele din camera sa. Ia contact cu responsabilitatile si devine constient de efectul actiunilor sale.

Caldura este un alt element esential. Invatati copilul sa traiasca intr-un mediu mai degraba racoros decat sufocant. Temperatura optima este de 20-21 de grade celsius in timpul iernii si de 17-18 grade celsius pe perioada verii. Fluctuatiile mari de temperatura nu sunt indicate, deoarece pot sensibiliza organismul. Camera trebuie aerisita zilnic, chiar si pe timpul iernii. Pentru bebelusi puteti lua masuri de protectie - vor sta in alta camera pe perioada aerisirii, pentru a nu veni in contact direct cu aerul rece de afara sau pentru a nu fi expusi curentilor de aer.

Culoarea motiveaza actiunile copilului. Culorile sterse, pale, vor dispune spre melancolie, comoditate. Culorile puternice vor amplifica emotiile. Cred ca portocaliu, albastru, galben sau verde pot completa tabloul unei camere pline de viata. Perdelele din dreptul ferestrei ar trebui sa fie cat mai simple, si de culoare deschisa, pentru a permite patrunderea luminii.

Mobila aleasa trebuie sa fie simpla si eficienta. Este obligatoriu ca marginile acesteia sa fie rotunjite, pentru a nu provoca accidente in momentul unei caderi, alunecari sau rotiri. Rafturi simple, la nivelul imediat apropiat copilului, nu prea sus pentru a favoriza accidente. Copilul va incerca sa ajunga la lucrurile de pe rafturi, si va incerca diferite modalitati de catarare. Poate sa cada, sa alunece. Patul trebuie sa fie cat mai confortabil si, pe cat posibil, sa aiba o forma placuta pentru copil. Va dormi fara probleme daca va avea patul in forma de masinuta (la baietei) sau cu baldachin, ca pentru o printesa (la fetite). Lenjeria cea mai indicata este cea de bumbac, deoarece nu provoaca alergii si este usor de intretinut. Patura / invelitoarea pentru pat sa fie simpla si usor de manevrat. Cele prea pufoase pot strange in interior o multime de microbi si acarieni.

Parchetul este, de departe, cel mai potrivit pentru pardoseala camerei copilului. Este usor de curatat si nu permite aglomerarea de microbi pe care o permite un covor gros. In coltul de joaca puteti sa puneti o mocheta viu colorata, chiar cu un model dragut pe ea, deoarece acolo copilul va sta pe jos. Aceasta trebuie aspirata sau scuturata zilnic. Daca, totusi, preferati covorul pentru toata camera, trebuie sa va faceti mai mult timp pentru curatenie .

Incercati sa nu-i oferiti prea multe jucarii odata. Se vor amesteca sau le veti gasi mereu aruncate care incotro. Alegeti impreuna cu copilul cateva jocuri, unul sau doua lego, cateva masinute / papusi cu care sa se joace o perioada. Restul asezati-le intr-o cutie, la indemana. Cand se va plictisi de cele pe care le are, puteti sa faceti schimb.

Pe pereti, la nivelul celui mic, puteti sa amenajati un spatiu de "arta". Puneti doua randuri de sipci de care sa prindeti coli mari de carton sau hartie. La indemana asezati o masuta sau un suport pe care sa aiba culori, carioci sau acuarele. Va adora sa-si lase semnatura pe pereti.

Info Mami Autor: G. Dana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.