Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Nasterea / Utile

Aspectul unui nou-nascut: capul, pielea si semnele din nastere
« inapoi

Daca ne gandim la traumatismele prin care trece in momentul travaliului si al nasterii, nu trebuie sa ne mire ca un nou-nascut nu arata tocmai asa cum ne imaginam, ci este mai degraba palid si plin de riduri. Majoritatea copiilor au capul usor deformat si au si pleaopele umflate. Bratele si picioarele pot fi arcuite, iar palmele si talpile, albastrui sau rosiatice, poate fi plin se sange sau ud si alunecos din cauza lichidului amniotic. Capul copilului poate fi tesit, alungit sau tuguiat, dar cea mai obisnuita este forma lunguiata. Cranuiul este format din cateva oase flexibile, care permit adaptarea la forma pelvisului in timpul nasterii. Cu cat travaliul este mai lung, cu atat forma craniului va fi mai alungita. In cazul nasterii asistate prin vacuum, capul copilului are un aspect mult mai alungit. Cand atingeti crestetul capului bebelusului, veti simti doua zone mai moi.

Desi in mod normal zonele sunt plate, atunci cand bebelusul plange sau este tensionat, devine bombate. In urmatoarele 7 pana la 19 luni, acestea vor fi inlocuite de tesut osos. Unii parinti se tem sa atinga partile moi ale capului copilului, pentru ca au un sentiment ciudat. Nu va temeti pentru ca nu faceti nici un rau bebelusului daca atingeti acele parti moi numite fontanele. Majoritatea copiilor se nasc cu echimoze, iar petele si ranile de pe piele sunt un lucru obisnuit. In cazul celor nascuti prin metoda obisnuita cu capul inainte se abserva frecvent umflaturi in zona capului, care vor disparea in cateva zile. Pe fata si capul copilului pot aparea vanatai sau zgarieturi, daca la nastere s-a folosit forcepsul. Dar acestea vor disparea in cateva saptamani. Stratul superior al pielii bebelusului va incepe sa se descuameze in scurt timp dupa nastere, motiv pentru care, in primele saptamani, se va desprinde o buna parte din pielea uscata. Aceasta situatie se va rezolva de la sine. Daca pielea se crapa sau sangereaza pe baza de derivate din petrol pe suprafata afectata. In continuare voi descrie cateva afectiuni ale pielii.

Eritemul toxic al nou-nascutului: Desi suna infricosator, defapt nu este asa grav. Este o forma de iritatie frecvent intalnita la sugari, care apare in primele zile de viata si poate dura pana la 2 saptamani. Iritatia apare in zonele expuse la atingeri, daca bebelusul este strans la piept sau atins. Aceasta afectiune nu provoaca discomfort sin u este insotita de infectii.

Acneea miliara: cu totii stim cum arata acneea si unde este localizata ea (pe nas si barbie). Desi par niste excrescente ale pielii, au o constructie plata si sunt moi la atingere. Acestea trec in timp fara tratament.

Melanoza pustulara este o alta iritatie frecventa la sugari, dar dispare foarte repede. Se caracterizeaza prin mici pete alb-galbui, asemanatoare cu semintele de susan. Afectiunea aceasta este des intalnita mai ales la copii cu ten de culoare inchisa.

Semnele din nastere nu apar imediat dupa nastere, ci se pot dezvolta in cateva saptamani dupa aceea. Desi majoritatea sunt permanente, exista cateva semen care dispar pe parcursul dezvoltarii si cresterii copilului.

Sunt mai multe tipuri de pete cum ar fi :

Petele de somon- aceste pete sunt de culoare rosiatica sau roz si sunt localizate pe gat. Se mai gasesc pe pleoape, pet ample sau pe baza superioara. Aceste pete nu necesita tratament.

Pata mongoloida este un semn din nastere de culoare albastru-gri avand o dimensiune mare si este confundata de foarte multe ori cu o vanataie. Dar dispare in primul an de viata. Nu toti copii fac acest semn. Acest semn din nastere este des intalnit la copii cu pielea inchisa.

Petele cafe au lait sunt dupa cum le spune si numele, niste psemne din nastere de culoare maro-deschis sau cafeniu, des intalnite, care pot aparea in orice zona a corpului. De obicei dispar fara tratament. Daca apar mai mult de 6 asemenea pete trebuie sa consultati medicul.

La inceput nasul bebelusului o sa va para turtit insa in cateva zile nu va mai avea acest aspect. Pe obraz pot aparea semen cauzate de folosirea forcepsului in timpul travaliului care vor disparea si ele in scurt timp.

Este normal ca la nastere bebelusul sa aiba ochii umflati. Aceasta problema se va rezolva in cateva zile. Este posibil ca micutul sa se uite incrucisat, lucrul acesta este normal dar se va rezolva in urmatoarele luni. La nastere copilul poate fi complet chel sau nu. Dar cu timpul ii va creste.

Info Mami Autor: P. Ana Maria

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.