Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ?










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Nasterea / Utile

Travaliul fals sau travaliul real ? Cum il deosebim pe cel real
« inapoi

Cu aceasta intrebare m-am confruntat si eu, mai ales la primul copil cand inca nu stiam nimic despre ce inseamna travaliu, fals sau real. Cred ca aceasta este principala intrebare pe care cele mai multe femei insarcinate o adreseaza specialistilor in ultimul trimestru de sarcina. Este normal sa ne facem griji in privinta asta si sa ne intrebam daca nu cumva vom naste in drum spre spital sau daca nu se vor opri contractiile o data ce am ajuns la spital. Aceste lucruri se intampla deoarece este foarte greu sa faci diferenta intre travaliul fals si cel real (la primele semne ale travaliului).

Sa stiti ca travaliul nu seamana cu ceea ce vedeti in filme. Cand va veni timpul veti avea timp suficient sa realizezi ce se intampla, deoarece travaliul dureaza cel putin 9 ore pentru femeile care nasc prima data (asta in cazul in care nu li se induce travaliul) si pana la 6, 7 ore pentru cele care au trecut o data prin experienta nasterii, (dar aceste ore sunt aproximative, pentru ca un travaliu poate dura pana la 12 - 24 de ore la prima nastere si 3, 4 ore la a doua nastere, depinde foarte mult de organismul fiecarei femei).

Ce sunt contractiile

In timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina uterul incepe sa se contracte. In mod normal veti simti o strangere usoara a abdomenului, asemanatoare cu crampele menstruale. In prima faza ai putea crede ca copilul isi face de cap in burta ta si ca acest lucru iti provoaca dureri, insa nu copilul este de vina, ci uterul care genereaza astfel de senzatii. Aceste contractii se numesc Baxton-Hicks. Uneori aceste contractii sunt dureroase si tocmai de aceea creaza confuzie asupra momentului nasterii. In timpul travaliului fals contractiile pot aparea chiar si la intervale regulate de cate 5 minute si pot dura cca 30 de secunde, si acest lucru poate dura si cateva ore. La fel mi s-a intamplat si mie.

Chiar si femeile care au mai nascut o data pot interpreta gresit aceste contractii, eu la al doilea copil nu am facut diferenta intre aceste contractii mai ales cand am vazut ca le am la intervale regulate.

Cum poti face diferenta intre contractiile false si cele reale

Contractiile travaliului fals sunt imprevizibile. Apar la intervale neregulate de timp si variaza ca intensitate si durata. Chiar daca in timpul travaliului real contractiile de inceput pot fi neregulate, odata cu trecerea minutelor devin regulate, apar la intervale scurte de timp, cresc in intensitate si dureaza mai mult.

In timpul travaliului fals, durerea provocata de contractii este centralizata in partea de jos a abdomenului. Daca vei simti o durere care care porneste din partea de jos a spatelui si apoi incet incet cuprinde tot abdomenul inseamna ca e adevaratul travaliu si este momentul sa-ti anunti ginecologul.

Contractiile travaliului fals se pot opri atunci cand te opresti din activitatea pe care o faci sau cand schimbi pozitia in care te afli. Daca intradevar a sosit momentul sa nasti, contractiile vor persista indiferent de pozitia in care stai sau ce ce faci.

In timpul travaliului fals contractiile pot disparea sau pot scadea din intensitate si atunci cand te plimbi, te intinzi pe pat sau cand bei o cantitate mare de lichide. Se stie ca lichidele negazoase sunt foarte bune pentru a domoli travaliul. Insa atunci cand contractiile sunt din cauza adevaratului travaliu, indiferent de cate lichide vei bea travaliul real isi va continua traseul.

In cazul in care sarcina este mai mica de 35 de saptamani si ai contractii regulate care dureaza mai mult de 30 de secunde si apar de 4, 6 ori pe ora este bine sa mergi la medic deoarece poate fi vorba de o nastere prematura.

Odata ce sarcina a depasit 36 de saptamani si esti la prima nastere si contractiile iti dau batai de cap ar trebui sa mergi la maternitate, mai bine mai devreme decat mai tarziu.

Un alt sfat ar fi sa-ti cronometrezi contractiile doar atunci cand acestea devin regulate si puternice. Daca puteti rezista ar fi bine sa mergeti la spital cand nu mai puteti rezista si nu mai puteti purta o conversatie iar contractiile apar la mai putin de 5 minute, iar starea asta dureaza de o ora macar.

Info Mami Autor: P. Oana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.