Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna seara


info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii intre 8 ani si 14 ani / Utile

Temele, un subiect delicat, dar totodata esential si obligatoriu
« inapoi

Temele, o problema vitala pentru copii si nu numai. Acum situatia este diferita fata de gradinita, la scoala trebuie sa fie foarte atent si mereu vigilent pentru a intelege lectiile din clasa ca atunci cand ajunge acasa sa isi faca singur temele si parintii sa fie nevoiti doar sa i le verifice sau sa i le corecteze in cazul in care sunt greseli de orice fel.

Insa marea problema este atunci cand copilul nu este interest de scoala, de teme, si nu este atent; atunci incep marile probleme.

Intr-adevar, exista anumite semne ca cel mic nu este interest de lectii si anume: cand vine acasa cu note mici, chiar daca el poate mult mai mult, sau cand uita ceea ce ii spune in clasa si nu face nimic acasa si merge cu tema nefacuta deoarece el nu a fost atent si nu a notat ca de fapt are teme de facut.

O alta problema care apare la copii este cea a calculatorului si televizorului; cand copilul in loc sa mearga sa faca ce trebuie pentru scola el sta cat mai mult la calculator sau televizor si lasa temele pe mai tarziu, dupa care devine obosit, si astfel ori nu le mai face, ori le face dar sunt in mare parte gresite.

Aici trebuie intervenit, parintii ar trebui sa le reduca aceste deprinderi si sa incerece sa nu ii mai lase in fata calculatorului decat foarte putin timp si numai dupa ce si-au terminat tot de facut pentru a doua zi de scoala. Astfel, cu siguranta, binenteles si cu ajutorul invatatorului, profesorului, se vor indrepta vizibil.

Dar trebuie punctate ca nu sunt de accord cu amenintarile asupra celor mici, deoarece atunci nu va mai invata pentru ca asa este normal si pentru ca trebuie, ci vor incerca sa invete deoarece le este frica de parinti sau pentru ca vor fi pedepsiti.

Iar, nu mi se pare normal faptul ca sunt parinti care ii stimuleaza sa spunem asa, ca daca nu invata nu mai primesc una sau alta, nu mai primesc bani sau nu le mai cumpara nimic din ceea ce doresc, sau daca inveti vei primi asta sau iti voi lua un nou telefon sau jucarie etc. Nu sunt de accord, deoarece el va invata numai daca primeste ceva, din propria vointa nu o va face; deci eu o vad ca un santaj emotional, ba chiar un abuz emotional si asa va deveni o obisnuinta si cand nu vor mai putea parintii sa le mai cumpere ceea ce vor dori atunci ce se va intampla?

Incercati sa nu ii stresati cu scoala, adica sa nu le tot repetati de scoala, spuneti-le ca doar ei sunt singurii capabili sa faca fata, ca noi parintii vom fi langa ei si il vom ajuta cu ceea ce putem, dar numai dupa ce el a incercat sa faca tot. Noi suntem un fel de „copiloti” care intervenim numai in cazuri exceptionale si de urgenta cand cel mic chiar nu reuseste, asta dupa mai multe incercari sa rezolve.

Iar o problema poate fi si de ordin medical, si de aceea sa nu se poata concentra la scoala asa ca cel mai bine ar fi sa il duceti la un medic pentru un consult si asa veti vedea care este problema care il consuma. Cred ca si asta poate fi o cauza pentru neatentia in clasa si delasarea de care da dovada, trebuiesc eliminate pe rand si cu seriozitate toate eventualele probleme care duc la acest comportament al copilului.

Iar dupa ce ati aflat cauzele atunci interveniti dumneavoastra parintii in stransa legatura cu profesorii, dirigintii si invatatorii unde este cazul pentru a reusi sa ii readuceti pe calea cea buna.

Acestea sunt parerile mele personale si in care eu cred, asa ca va rog sa cititi acest articol si sa incercati sa-i intelegeti si sava implicati cat mai mult in activitatile lor, atat scolare, cat si extrascolare.

Info Mami Autor: S. Laura Loredana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.