Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Sarcina / Utile

Cum sa alegi un nume potrivit pentru viitorul tau copil. Sfaturi utile
« inapoi

Daca esti gravida sau poate inca nu, dar iti faci planuri pentru un bebe, cu siguranta iti doresti ca acesta sa aiba ceva ce poate purta cu mandrie intreaga viata, si anume numele.

Alegerea numelui este in principal datoria voastra, ca si parinti, si de cele mai multe ori nu este deloc usor daca cei doi soti nu cad de comun acord asupra acestui subiect.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, sfaturi pentru ca voi sa va puteti alege si decide asupra numelui copilului dvs.

Incepeti cautarile cat mai devreme. Ati aflat ca veti avea un copil, baietel sau fetita, puteti incepe sa va ganditi la un nume pentru acesta. Consultati carti, internetul, intrebati familia si prietenii daca va sunt foarte apropiati. Numele care va plac amandurora treceti-le pe o lista si analizati-le cu atentie. Incet, incet taiati din numele pe care totusi nu le considerati potrivite.

Aveti grija ca prenumele sa rezoneze cu numele de familie. Spuneti tare numele de familie impreuna cu prenumele ales, apoi invers, prenumele urmat de numele de familie. Aveti grija sa nu existe diverse repetari de silabe sau chiar cacofonii (exemplul clasic din literatura Ion Luca Caragiale).

Daca doriti doua prenume pentru copil, aveti grija la initiale. De exemplu, Popescu Ionut Serban nu arata chiar bine daca va fi nevoit sa isi scrie doar initialele: P.I.S.

Numele care au o ortografie speciala pot suna foarte bine, dar pot fi uneori mai greu de scris de copil in primii ani de scoala. (de exemplu Rihana, Yolanda, Sarah).

Incearca sa alegi un nume cat mai romanesc sau macar un nume european. De exemplu, in cazul familiei Popescu, numele copilului chiar nu suna deloc bine daca ar fi Walter sau John sau Michell.

De obicei, familia insista ca viitorul copil sa aiba un nume de sfant. Este foarte frumos ca cel mic sa poarte si un nume al unui sfant care sa-l protejeze toata viata, dar decizia finala va apartine in totalitate doar voua, parintilor.

Nu va faceti probleme gandindu-va la numele viitorilor nasi. Cu siguranta, din moment ce v-ati ales niste nasi, acestia va sunt apropiati si nu numai ca vor intelege decizia voastra asupra numelui, dar se vor bucura alaturi de voi pentru alegerea facuta. Aveti grija la nasii care merg doar dupa traditie si evitati-i politicos (de exemplu, pe nasa presupunem ca o cheama Mihaela si va preseaza ca pe copil sa-l cheme Mihai sau pe nas sa zicem ca il cheama George si isi doreste ca pe fina sa o cheme Georgeta).

Nu ii pune nume de fata unui baiat sau invers. Personal, am intanit si baieti si fete cu numele Denis, insa mi se pare un nume potrivit sexului frumos (nu suntem in America sa ne gandim la comedia Denis, pericol public, unde Denis este baiat).

Ganditi-va si la porecle neplacute din cauza numelui. Copiii se mai poreclesc, mai rad unii de altii si luand tot exemplul numelui anterior Denis, cred ca se pot face destule glume neplacute schimband o litera.

Ganditi-va la un nume care sa fie potrivit si atunci cand copilul va creste. (de exemplu Domnul Georgel, Doamna Stefanuta ).

Alegeti un nume care va poate ajuta sa il alintati. (de exemplu, Cristian Cristi, Gabriel – Gabi, Gabita). Ca o paranteza, tin mine si azi cum se plangea doamna profesoara de limba romana, in scoala generala, pentru ca ii era rusine sa se prezinte - Parascheva.

Evitati numele cel mai des intalnite, mai mult din principiu. (conform studiilor de la Directia pentru Evidenta Persoanelor din Romania, anul trecut, in 2013, peste 12000 de baietei au fost botezati cu numele Andrei si peste 21000 de fetite au primit numele Maria, apoi urmeaza David si Elena, si Alexandru si la fetite Ioana). Sau chiar daca va place mult unul din numele acestea frecvente, alegeti pentru copil si un al doilea prenume.

Cel din urma sfat, dar si cel mai important, este ca voi doi, parintii sa luati decizia impreuna si de comun acord, indifernt de parerea celor din jurul vostru.

Noi va uram succes in cautarea numelui perfect!

Info Mami Autor: O. Florentina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.