Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna seara










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Sanatate

Cum preintampinam astenia de primavara - combatere, tratament, alimentatie
« inapoi

Stim cu totii ca primavara se produce o stare de oboseala, de diminuare a lucrului intelectual etc. Aceasta modificare de iritabilitate nervoasa, de slabiciune a corpului, este numita astenie de primavara. Toate categoriile de persoane, de la copii, tineri sau batrani, indiferent de varsta, de starea generala a organismului se confrunta cu astenia de primavara. Cauzele care stau la baza asteniei sunt multiple. De exemplu, schimbarile de temperatura, surmenajul, dezechilibrele alimentare, mai ales reducera aportului vitaminic si de oligoelemente prezente in legume si fructe.

Uneori primavara apar, la nivelul mainilor si picioarelor, furnicaturi, carcei, datorita lipsei de calciu etc. Sunt afectiuni de sezon care evolueaza cu astenie, de exemplu virozele, guturaiul, afectiuni care sunt insotite de dureri de cap, dureri musculare, febra, dureri de gat, dureri toracice, tuse, respiratie greoaie etc. Datorita asteniei de primavara persoanele receptive devin triste fara un motiv anume, se supara foarte usor, nu au pofta de Dupa o perioada sedentara si consum de alimente conservate, trebuie sa schimbam stilul de viata. Devenim mai activi, ne plimbam in aer liber mai mult, ne expunem la lumina solara mai des si consumam mai multe verdeturi.

Prin urmare trecem printr-o perioada de adaptare. Organismul unor persoane se poate resimti. Pentru a reduce disconfortul este bine sa practicam exercitii fizice usoare cum ar fi mersul pe jos, fiindca stimuleaza secretia de endorfine, care inbunatatesc starea psihica. Petrecerea in aer liber, in soarele de primavara, stimuleaza cresterea fluxului de sange oxigenat la creier, stimularea de serotonina si astfel se produce starea de bine. In sezonul primaverii sa consumam cat mai multe cruditati ca urzicile, spanacul stevia, leurda pentru a revitaliza cu nutrienti necesari organismului. Sa consumam alimente care diminueaza oboseala ca banane, cereale integrale care contin complexul de vitamine B. Este bine sa evitam alimentele care obosesc organismul, cum ar fi prajelile, faina alba, zaharul. Primavara putem consuma polen si laptisor de matca pentru a energiza si tonifia sistemul nervos.

Organismul trebuie ajutat sa se adapteze, iar odihna sa ii asigure refacerea de care are nevoie. Inainte de culcare sa bem o cana de ceai de tei amestecata cu o lingurita de miere. In timpul zilei corpul are nevoie de hidratare corespunzatoare, in functie de greutatea corporala si activitatile fizice. Un lucru foarte important este sa faceti ceea ce va place, va bucura si relaxeaza. Pentru ca nivelul de energie din timpul zilei sa fie optim, este necesar sa dormiti cam sapte ore pe noapte.

Pe masura ce ne adaptam la noul sezon, oboseala aceasta dispare treptat. Cu ajutorul optimismului si gandirii pozitive, cu bucurie si iubire trecem victoriosi peste astenia de primavara.

Info Mami Autor: M. Rodica

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.