Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna seara










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Dieta si alimentatie

Cateva sfaturi care va pot fi de ajutor atunci cand incepeti diversificarea
« inapoi

Daca diversificarea se incepe prea devreme, atunci cand sistemul digestiv al copilului nu este dezvoltat suficient, exista riscul ca acel copil sa dezvolte alergii alimentare.

Intre 4 si 6 luni bebelusii trebuie sa consume zilnic cel putin 500 - 600 ml de lapte pe zi ,de preferat lapte matern sau lapte praf. In cazul in care ati inceput diversificarea, 500 de ml lapte sunt sunt suficinete pentru varsta 4 - 6 luni, in caz contrar, nu.

Pana la varsta de 8 luni un copil trebuie sa bea lapte de cel putin 4 ori pe zi .

Alimentele solide sunt introduse pentru a da consistenta dietei bebelusului si a introduce noi gusturi, fibre, arome; ajuta de asemenea ca bebelusul sa isi foloseasca muschii masticatiei.
Este important sa va amintiti atunci cand hraniti copilul cu alimente solide ca tot laptele este cel mai natural aliment si cel mai bun pentru bebelusi. Introducerea prematura in alimentatia copiilor a unor alimente solide poate sa duca la aparitia constipatiei si furnizarea unui numar mai mic de nutrienti decat cel necesar .

Nu folositi apa dedurizata sau fiarta in mod repetat atunci cand pregatiti biberonul din cauza pericolului de concentratie a sarurilor minerale.

Intotdeauna, inainte de ai oferi copilului un aliment cumparat asigurati-va ca este proaspat si verificati eticheta. Nu oferiti copilului mancare la borcanele, oricat se spune ca sunt sanatoase nu se compara cu mancarea gatita care are gustul si mirosul mult mai placut, la fel si aspectul. Un copil va accepta mult mai usor tranzitia spre mesele familiei daca este obisnuit de la o varsta frageda cu o varietate de gusturi proaspete de diferite consistente.

Vitaminele sunt necesare pentru dezvoltarea corecta a creierului si a sistemului nervos. O dieta echilibrata trebuie sa ofere copilului toti nutrientii de care are nevoie, insa un exces de vitamine poate sa fie daunator.

In cecrcati sa dati copiilor alimentele cat mai naturale, fara a le distruge proprietatile prin fierbere. Daca se poate, oferiti-le fructe si legume crude sau mai usor fierte.

Alegeti produse cu continut integral de grasime, deoarece bebelusii au nevoie de calorii pentru a se dezvolta armonios.

Grasimile furnizaeza cea mai concentrata sursa de energie, iar proportional bebelusii au nevoie de mai multe grasimi decat adultii, 50% din aceasta energie, grasimi, este asigurata de laptele matern.

Eliminati grasimile saturate din alimentatia copilului.

Acizii grasi esentiali sunt importanti in dezvoltarea creierului si vedereii bebelusului.

Asigurati-va ca bebelusul dumneavoastra bea suficienta apa, lichide. Nu dati copiilor apa carbogazoasa deoarece poate contine saruri minerale in concentratii ridicate care nu sunt bune pentru bebelusi. Nu dati copiilor sucuri, siropuri, cumparate din comert.

Spalati intotdeauna cu atentie fructele si legumele care le pregatiti pentru copil.

Cea mai sanatoasa metoda de fierbere pentru copii este cea la abur, steamer. Daca este posibil folositi steamerul pentru prepararea aliementelor la bebelusi, in special legumele, carnea.

Atunci cand incepeti diversificarea asigurati-va ca aveti cele necesare: site, razatoare, aparate de bucatarie care sunt un real ajutor pentru parinte. Sterilizati obiectele care le folositi pentru copil, daca este posibil.

In cazul in care doriti sa congelati anumite alimente preparate, puneti in recipiente o cantitate mica, doar atat cat mananca copilul la o singura masa. Umpleti recipientul pana sus astfel incat sa nu fie o cantitate mare de aer intre aliment si capac. Intotdeauna acoperiti recipientele care le puneti la congelat. Congelatorul trebuie sa aiba o temperatura de - 18 g sau chiar mai putin. Etichetati intotdeauna inainte de a le pune la congelat. Decongelati la temperatura camerei sau puneti-le intr-un vas cu apa calda. Nu recongelati niciodata un aliment care a fost deja congelat. Trebuie sa stiti ca prin congelare alimentele isi pierd din proprietati. Cel mai bun pentru copil este sa manance proaspat gatit.

Este important pentru copil sa urmeze un program de masa.

Intotdeauna lasati sa treaca cateva zile de la introducerea unui nou aliment, in acest fel va veti da seama daca nu este alergic.

Info Mami Autor: P. Oana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.