Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna seara










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii intre 8 ani si 14 ani / Sanatate

Acneea este destul de greu de evitat , mai ales la pubertate
« inapoi

Tot mai multi adolescenti, si nu numai, sunt foarte necajiti de acneea ce apare exact in perioada in care se infiripa si primele relatii sentimentale. Trebuie sa ne ocupam de aceste eruptii ce afecteaza infatisarea, dar si respectul de sine, deoarece ele pot provoca infectii sau favoriza aparitia de semne permanente la nivelul pielii, daca nu sunt respectate regulile de igiena si tratament.

De ce apare acneea? Pielea produce sebum in exces (lubrifiant uleios natural), iar acesta blocheaza porii. Intalnim doua feluri de acnee: aceneea vulgaris si cea chistica. Acneea vulgaris se localizeaza la nivelul fetei umerilor, spatelui si toracelui. Are aspect de puncte negre, albe sau rosii. Acneea chistica se prezinta sub forma unor noduli nedurerosi sau a unor chisturi dureroase. Cresterea productiei de sebum poate fi determinata de debutul menopauzei, de sarcina, de ciclul menstrual sau anticonceptionale, de unele produse de machiaj, de expunere la soare sau de stres. Dar, in primul rand, aceste excese de sebum sunt determinate de fluctuatiile hormonale ce au loc in perioada pubertatii. In general, acneea este ereditara.

Atunci cand apare acneea, avem o varietate de produse farmaceutice ce se elibereaza fara prescriptie medicala si ce ne pot ajuta la inlaturarea ei. De asemenea, exista si tratamente naturiste simple, ce tind sa aiba intatietate, in special in randul tinerilor.

Ce preparate farmaceutice putem folosi pentru combaterea acneei? Aspirina si ibuprofenul sunt anestezice si antiinflamatoare ce ajuta la ameliorarea acneei. Doza pentru adulti este o capsula de 4 ori pe zi. Acest tratament este contraindicat copiilor sub 16 ani. De asemenea, chiar si adultii trebuie sa le foloseasca cu atentie, un astfel de tratament nefiind indicat mai mult de 3-4 zile. Este indicata si recomandarea unui medic

Acizii alfahidroxilici (acidul glicolic) ajuta la eliminarea stratului de celule moarte - rezulta un ten cu pori curati si deblocati. Este indicata folosirea cremelor ce au in compozitie astfel de acizi.

De asemenea, putem folosi si gelul Klimicil, ce produce o iritatie usoara la nivelul pielii, favorizand exfolierea celulelor moarte si eliberarea porilor blocati. Solutiile pe baza de benzoil peroxid distrug si bacteriile ce infecteaza porii blocati.

Tratamentele naturiste sunt mai usor de aplicat, si sunt indicate la orice varsta. O picatura de ulei din arbore de ceai, aplicata de trei ori pe zi, va evita infectia si va grabi vindecarea. Daca acneea este favorizata de ciclul menstrual, este indicat sa beti doua cani de ceai Vitex Angus pe zi. Daca depasiti aceasta cantitate, s-ar putea sa faceti mai mult rau decat bine pentru pielea dumneavoastra. Aceasta planta ajuta la echilibrarea hormonilor feminini. Singura neplacere este faptul ca efectul acestui tratament se observa abia dupa trei luni de la inceperea acestuia.

Putem aplica pe piele, putin otet sau zeama de lamaie. Acizii continuti de aceste alimente vor elibera porii. Pasta de dinti aplicata pe cos duce la o uscare rapida a acestuia. Aceasta aplicare este bine sa o facem seara, inainte de culcare, iar pasta de dinti sa o indepartam dimineata. Putem folosi cu incredere Aloe Vera. Gelul dintr-o frunza proaspata, aplicat pe piele, o va regenera si va indeparta acneea intr-o perioada scurta. Daca nu aveti astfel de plante in casa, procurati de la farmacie o crema ce o contine. O lingurita de nucsoara macinata, amestecata cu una de miere, aplicata pe cos si lasata sa actioneze 20 de minute va reusi sa vindece semnul nedorit.

Alte operatiuni ce ajut ala prevenirea acneei. Stergea suprafetei sensibile nu va fi facuta cu un prosop aspru, ci cu tampoane pentru curatarea tenului. Sapunurile folosite nu trebuie sa contina particule abrazive, deoarece exista riscul unor inflamatii prin patrunderea unor bacterii in porii sensibilizati. O curatare exagerata poate favoriza producerea de sebum in exces.

Daca pielea este tot timpul rosie si iritata este indicat sa consultati un medic, poate fi debutul unei boli numite rozacee (caracterizata prin vasodilatatie, inrosire persistenta si pustule).

Daca aveti tendinta sa stoarceti cosurile, trebuie sa tineti seama de unele atentionari. Pentru cosurile albe, folositi varful unui ac sterilizat. Daca stoarceti sau rupeti cosul zona se poate inflama si pot ramane semne permanente. Pentru cele cu varf negru, exista in farmacii dispozitive speciale ce se folosesc dupa ce pe piele a fost aplicata o compresa calda.

Am facut aceasta trecere in revista a tratamentelor pentru acnee deoarece am fost nevoita sa ma documentez dupa ce fetita mea, ajunsa la pubertate, a avut multe neplaceri din cauza acesteia.

Info Mami Autor: G. Dana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.