La racituri folositi gelatina? Mie nu-mi prea place gustul cand o folosesc. Cum trebuie sa le fierb pentru a se "prinde " fara?Raspuns mamica: "Da, folosesc, nu am probleme din cauza ei. Pentru mine este foarte folositoare si chiar isi face treaba foarte bine. Sa stii ca raciturile cu carne de pasare nu se prind niciodata fara gelatina dar cele de rasoale de porc se prind chiar foarte bine fara gelatina doar ca trebuie fierte foarte bine." Raspuns mamica: "La racituri sau piftie cum stiu eu, nu folosesc gelatina. Pur si simplu las carnea sa fiarba pana se desprinde de pe oase si usturoiul pisat. Dupa ce a fiert bine de tot, scot carnita, arunc oasele, iar fiertura o torn intr-un alt vas, apoi inapoi in vasul principal, apoi iar in vasul celalt si tot asa ca sa o racesc. Apoi iau cu un polonic si pun carne si fiertura in castronele, le astup cu un ziar ai le las cateva ore in camera cea mai racoroasa. Dupa aceea le dau la frigider. Nu am avut nicio problema cu "prinsul" raciturii. Deci, ideea e sa fierbi carnea pana se desprinde de pe oase (au fost cazuri cand am fiert si 8 ore)." Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici! |