Cum se serveste mancarea de bebelusi facuta in casa?Raspuns mamica: "Noi am inceput diversificarea de o luna, ii dau bebitei mele piure din diverse legume gatite la abur. Ii fac pireul la blender (mixer vertical), ii mai adaug apa fiarta si racita ca sa aiba o consistenta usor lichida si apoi il pun in bolul ei si i-l ofer cu lingurita (speciala pentru bebelusi ca sa nu se raneasca la gingii). La recomandarea medicului pediatru nu ii sterilizez bolul si lingurita ca sa nu se invete sensibila, le spal normal cu apa de la robinet si nu am avut probleme. Tot medicul pediatru mi-a recomandat ca pireul sa fie proaspat facut in ziua respectiva. Se pot pastra bucati de legume preparate termic (fierte sau la aburi) maxim 2 zile la frigider, insa nu si pasate." Raspuns mamica: "Pai eu am inceput diversificarea fetitei mele la 6 luni. Am inceput cu sucul de morcov si apoi cu cel de mar. Dupa ce s-a obisnuit am inceput cu iaurtul facut in casa din lape si o pastila de calciu, cu piure de fructe si cartofi, apoi cu carne facuta la aburi sau fiarta bine pasata." Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici! |