Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua


preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte intrebari ale mamicilorcadouri mamici
| doar intrebari fara raspunsdoar intrebari cu raspunsultimele intrebari adaugatecele mai vizualizate intrebariultimele raspunsuri adaugate
 


Ajuta o mamica » Copii intre 4 ani si 8 ani « inapoi

Cum sa imi invat copilul s a citeasca ?... E mai usor sa spuna cuvantul pe litere sau pe silabe?

Raspuns mamica: "In primul rand nu iti recomand sa faci experiente. A invata nu este o joaca aleatorie. Literele se invata progresiv si in paralel silabe si cuvinte. De exemplu se incepe cu litera A si M care se invata sa si fie scrise - litera a mare si a mic de mana si tipar apoi M mare si m mic de mana si tipar si apare si primul cuvant bisilabic ma-ma care se invata asa pe silabe. Iti recomand sa faci rost de un Abecedar si sa consulti o invatatoare. De asemenea iti pot spune ca nu e bine sa sari calul oricat de tentant ar putea sa para pentru ca fie nu veti proceda corect fie va invata superficial adica nemetodologic si apoi va fi mult mai greu sa se corecteze ceea ce a fost invatat gresit fie exista riscul ca la momentul in care chiar va trebui sa faca toate acestea sa se plictiseasca si sa prinda aversiune."

Raspuns mamica: "Buna, In primul rand invata-l literele, apoi incearca cu silabe, dupa aceea invata-l sa lege silabele intre ele pentru a forma un cuvant. Asta bineintele daca este la varsta potrivita. Eu am hotarat sa nu o invat pe fata mea literele, sa o las sa le invete la scoala, sa fie atenta."

Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici!

* Vrei sa ajuti mamica care a solicitat ajutorul distribuind intrebarea pe pagina ta de Facebook? Poate o prietena cunoaste raspunsul la intrebare si ne poate ajuta! Multumim. Click aici pentru distribuire !

* Distribuie intrebarea pe Facebook
* Distribuie intrebarea pe Google+
* Distribuie intrebarea pe email* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.