Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ?


preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte intrebari ale mamicilorcadouri mamici
| doar intrebari fara raspunsdoar intrebari cu raspunsultimele intrebari adaugatecele mai vizualizate intrebariultimele raspunsuri adaugate
 


Ajuta o mamica » Copii intre 8 ani si 14 ani « inapoi

Cum putem sa le imprimam copiilor ura pentru tigari si alcool, astfel incat sa fim aproape siguri ca vor rezista acestor tentatii? Stiti vreo reteta sigura?

Raspuns mamica: "Nu ai cum sa le imprimi ura nici macar pentru tutun sau alcool. Poti doar sa ii sfatuiesti, sa le explici de ce nu este bine sa fumeze sau sa consume alcool. Nu incerca sa-ti faci copii sa urasca ceva ce nu stiu, pentru ca vor vrea sa testeze ceea ce urasc pentru a vedea motivele sentimentului de ura impus de tine."

Raspuns mamica: "Probabil ca cel mai bine este sa determinati copiii sa inteleaga singuri fara sa li se impuna ceva obligatoriu, ci sa li se arate direct exemple care sa le fie prezentate fara o introducere care sa creeze ura, ci sa vada si sa capete singuri "teama" de vicii, sa fie educati sanatos cu alte cuvinte, fara interdictii care le-ar starni si mai mult curiozitatea si pofta, ci realizand legatura directa dintre viciu si boala-distrugere. Acest lucru se poate face cu diplomatie, evitandu-se insa exemplele prea dramatice, ci alegandu-le doar pe cele corespunzatoare varstei lor: de exemplu povesti cu talc pentru cei mici, sau exemplificari ceva mai ample pentru cei mai marisori. Astfel vazand singuri de mai multe ori ce se poate intampla, vor ajunge sa nu fie dominati de curiozitate si pofta, ci de prudenta." (Parapsiholog Maria Buricescu, 0727.183.136, www.cabinetparapsihologie.com)

Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici!

* Vrei sa ajuti mamica care a solicitat ajutorul distribuind intrebarea pe pagina ta de Facebook? Poate o prietena cunoaste raspunsul la intrebare si ne poate ajuta! Multumim. Click aici pentru distribuire !

* Distribuie intrebarea pe Facebook
* Distribuie intrebarea pe Google+
* Distribuie intrebarea pe email* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.