Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata


preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte intrebari ale mamicilorcadouri mamici
| doar intrebari fara raspunsdoar intrebari cu raspunsultimele intrebari adaugatecele mai vizualizate intrebariultimele raspunsuri adaugate
 


Ajuta o mamica » Copii intre 8 ani si 14 ani « inapoi

Cum pot motiva un copil de 10 ani sa invete, in conditiile in care in tara noastra cei educati nu prea castiga ?

Raspuns mamica: "In primul rand copilul nu trebuie motivat pentru invatare prin recompense, prin promisiuni ca va primi ceva daca obtine rezultate bune, prin faptul ca "in tara noastra cei educati nu prea castiga" sau castiga. E drept ca in prima faza motivatia pentru invatare este extrinseca, dar de la aceasta varsta devine incet-incet intrinseca. Din acest moment dumneavoastra trebuie sa va invatati copilul ca educatia sa, ceea ce invata, este pentru el, pentru folosul sau. Un om educat are posibilitatea de a alege in viata. Dispunand de cunostinte, poate jongla, se poate adapta la societate si schimbarile care survin neincetat. Traim intr-o era a vitezei si pregatirea pentru o astfel de viata presupune adpatabilitate, dar pentru a fi adaptabil ai nevoie de resurse, acestea sunt acumulate prin educatie. In ziua de azi nu te mai pregatesti pentru un domeniu de activitate din care vei iesi la pensie, cum se intampla cu generatiile anterioare. Autoeducatia si educatia permanenta sunt sintagmele cheie."

Raspuns mamica: "Copilul meu este un adult in devenire. La doisprezece ani stie ca invata pentru el, nu pentru note, nu pentru mama sau tata. Stie care este realitatea la noi in tara, pitzipoancele si scandalurile ocupa spatiul si ecranul TV mai mult decat olimpicii si copii talentati. Are o fetita in clasa, repetenta care acum, la 14 ani, va deveni mama !!! E o motivatie mai mult decat suficienta."

Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici!

* Vrei sa ajuti mamica care a solicitat ajutorul distribuind intrebarea pe pagina ta de Facebook? Poate o prietena cunoaste raspunsul la intrebare si ne poate ajuta! Multumim. Click aici pentru distribuire !

* Distribuie intrebarea pe Facebook
* Distribuie intrebarea pe Google+
* Distribuie intrebarea pe email* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.