Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ?


preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte intrebari ale mamicilorcadouri mamici
| doar intrebari fara raspunsdoar intrebari cu raspunsultimele intrebari adaugatecele mai vizualizate intrebariultimele raspunsuri adaugate
 


Ajuta o mamica » Copii pana la 1 an « inapoi

Ciclul circadian se formeaza dupa 10 luni ?

Raspuns mamica: "De la 6 luni incepe sa se regleze. Ritmul/Ciclul circadian incepe sa se formeze la bebelusi pe la varsta de 8 saptamani, insa este destul de imatur, iar sincronizarea acestuia cu rutina de somn pe care incerci sa o impui in programul lui nu sepotriveste. Poti incuraja dezvoltarea acestei abilitati prin introducerea unor activitati specifice programul lui in perioadele de veghe si prin asigurarea unui ambient specific in somnul din timpul noptii (liniste, intuneric si muzica ambientala evntual). In acest fel, pana pe la varsta de 6 luni, ritmul lui circadian se va regla si configura mai usor si va fi capabil chiar sa doarma toata noaptea. Va anticipa ora de culcare sau ca vine seara pe baza rutinei de somn pe care o are zilnic in program. Rutina de somn ofera bebelusului semnalele care anunta somnul si venirea noptii."

Raspuns mamica: "Cred ca este cam tarziu. In jurul varstei de 5-6 luni, bebelusul deja incepe sa se acomodeze la programul de zi si la cel de noapte. Desi in timpul noptii se trezeste o data sau de doua ori, organismul recunoaste aceata faza a zilei, deci nu va mai fi atat de activ ca pe perioada zilei."

Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici!

* Vrei sa ajuti mamica care a solicitat ajutorul distribuind intrebarea pe pagina ta de Facebook? Poate o prietena cunoaste raspunsul la intrebare si ne poate ajuta! Multumim. Click aici pentru distribuire !

* Distribuie intrebarea pe Facebook
* Distribuie intrebarea pe Google+
* Distribuie intrebarea pe email* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.