Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii pana la 1 an / Sanatate

Tempertura, tratamente pentru temperatura si cum putem ajuta copilul in acest caz
« inapoi

Cand un copil are temperatura ridicata exista motiv de ingrijorare. Mai ales cand este sa fac febra noaptea cand nu ai la indemana un termometru. De aceea este recomandat ca fiecare mamica sa aiba cate unul in casa pentru orice eventualitate. Cand copilul are febra atunci el lupta impotriva infectiei si isi sporeste imunitatea. Temperatura mica este de 37-38°C , temperatura moderata este de 38-39 °C, iar temperatura ridicata, bineinteles ca toate mamicile stiu asta, este de 39-40°C.

Sunt doua feluri de termometre: termometru pentru ureche si termometru digital.

Termometrul digital poate fi introdus in gura sau in rect in cazul bebelusilor. Cand copilul are stare de agitatie, obraji imbujorati si este transpirat este din cauza temperaturii prea mari in camera. De aceea, temperatura trebuie sa fie scazuta pentru copil. Temperatura ideala intr-o camera noaptea este de 17-20°C, iar ziua de 22-24°C. Prima data cand copilul face temperatura ii dam nurofen daca temperatura nu scade in jumatate de ora ii introducem in fundulet un supozitor de paracetamol si iar daca febra nu scade in jumatate de ora ii dam algocalmin fiola. Daca febra tot nu scade trecem la impachetari dragi mamici . Cu o pelinca udata cu apa la temperatura camerei se infasoara copilul de la burtica in jos. Atentie copilul nu trebuie infasurat in nici un caz pe piept (in directia inimii).

Multe mamici se sperie si intra in panica cand copilul face febra. E normal sa te sperii si sa te ingrijorezi dar in niciun caz nu trebuie sa intrati in panica. Faceti tot cu calm e greu dar trebuie. Copilul are nevoie de voi sa fiti calme. Copii cand fac temperatura plang nu putem sa ii potolim si de aceea intram in panica ca sunt si mamici care nu stiu de unde sa inceapa cu ce cand copilul are febra. Pentru o temperatura digura termometrul dogital este cel mai bun.

Metoda rectala da cele mai bune rezultate in cazul bebelusilor. Pentru copii mai mari termometrele auriculare sunt o obtiune buna. Daca luati temperatura unui copil la sub-brat nu obtineti intotdeauna rezultate corecte.

Alegerea termometrului se face in functie de varsta copilului. Pana la 3 luni luati copilului temperatura rectala. Termometrul se baga in fundulet aproximativ un cm. Intre 3 luni si 4 ani in cazul sugarilor masurati temperatura rectal cate vreme este posibil. Pentru copii mai mari pana in 4 ani masurati temperatura copilului la sub-brat. Trebuie sa tineti termometrul nemiscat si trebuie sa atinga varful termometrului pielea foarte bine. Dupa 4 ani un copil poate sa isi tina singur termometrul sub limba tinand buzele apropiate. Inainte sa ii lusti copilului temperatura inainte cu 15 min nu trebuie sa manance sau sa bea si daca are nasul infundat luatii temperatura rectal sau la sub-brat.

Multe din bolile copilului se pot trata si acasa. Cand copilul este bolnav trebuie sa ii acordati mai multe atentie. Asigurati-va ca bebelusul se odihneste bine astfel incat el sa isi recapeta fortele si va trece usor peste starea de indispozitie sau disconfort. Incarcati sa il tineti in brate ca el sa simt liniste. Datii cat mai multe lichide astfel incat el sa se poata hidrata bine. Daca copilul este mai mare de 3 luni si are temperatura, dar mananca, doarme si se joaca normal nu trebuie neaparat sa apelati la doctori. Un medicament foarte bun pentru temperatura mai este si ibrupofenul care trebuie folosit in cazul copiilor mai mari de 6 luni. Daca intuitia voastra de parinte va spune sa sunati medicul nu ezitati. Sunati medicul si ii spuneti ce ingrijorare aveti astfel incat medicul va va sfatui ce trebuie sa faceti.

Copii cand sunt mici se pot imbolnavi foarte repede si pot lua virusi si bacterii. Cand persoanele din jurul lor sunt bolnave nu ar trebui sa stea prea mult in preajma lor. Trebuie sa aveti mare grija ca locurile in care copii stau si isi desfasoara activitatile sa fie curate si aierisite.

Sper ca sfaturile mele si cunostintelr mele sa va ajute dragi mamici.

Info Mami Autor: P. Ana Maria

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.