Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Dieta si alimentatie

Imunitatea si micile secrete ale acesteia. Cum ne pregatim de vreme rea?
« inapoi

Imunitatea copiilor din noile generatii, e tot mai scazuta. Asta pentru ca poluantii din natura sunt in cantitati mai mari, sportul nu mai este la ordinea zilei iar o alimentatie variata este tot mai costisitoare.

Cum putem sa ne intarim sistemul imunitar, atat noua cat si celor mici...cu bani putini?

E simplu si la indemana tuturor.

In primul rand aveti nevoie de rabdare si putina munca.

Trebuie de inteles din start, ca o imunitate puternica nu se obtine in toiul iernici, ci pana atunci. Va foarte multe persoane ce au nevoie de sfaturi pentru intarirea organismului, abia dupa primele raceli... ori nu este nimic mai gresit ! Imunitatea o dobanditi pe parcusul intregului an.

In primul rand sa nu uitam sa mancam sanatos. Cand spun sanatos, ma refer la acele legume crescute de taranii romani, care nu cum sa injecteze legumele cu nimic. Unele mai sunt stropite dar frica mea ce-a mai mare... este injectarea lor cu hormoni, pentru a avea o recolta bogata, in timp scurt. Acesti hormoni pot sa aduca modificari in organismul uman si sa ne trezim ca fetitei ii creste mustata iar baietelului ii cresc sanii. Este o problema uriasa despre care o sa va vorbesc in alt articol, dar ca sa retineti esenta, am dat mici exemple de ce trebuie evitate supermarketurile, pentru astfel de cumparaturi. Incercati la batranii care nu isi pot permite nici ingrasaminte chimice si nici solutii pentru stropit, ei folosind vechile metode.

Poate ca fructele si legumele nu sunt atat de frumoasa vizual, dar va asigur ca gust si sanatate, au din plin. Cumparati fructele de sezon si faceti cure intregi de astfel de bunatati. Degeaba cumparati 10 kg de capsuni, daca le transformati in dulceata si nu consumati crude cam tot atatea de persoana, pe intreaga perioada de coacere naturala a acestora. Apar apoi ciresele, visinele, strugurii, merele, prunele, caisele , piersicile... toate adevarate bombe de sanatate. Nu le transformati in bombe calorice, adaugand zahar. Invatati copilasii sa le accepte gustul lor.

Daca evitati sa le dati dulciuri foarte concentrate, o sa accepte cu usurinta fructele proaspete. Ei fiind obisnuiti cu gustul foarte dulce, o sa refuze fructele pentru ca li se par prea acre. O alegere mai buna, decat a dulcetii... este compotul. Aici se poate regla cantitatea de zahar, pentru ca sunt sterilizate. O varianta si mai buna, este congelarea acestora. Le puteti folosi apoi la diverse dulciuri de casa. De exemplu, briosele cu afine, sunt extraordinare... induclite cu miere, desigur. Mierea prin temperaturi inalte, devine toxica, de aceea va recomand sa o adaugati ca si toping, in loc de topingul de ciocolata.

Va spuneam mai sus de putina munca, asadar atentie sporita. Se tot discuta de Echinaceea ca ar fi foarte buna pentru imunitate. Asa este dar in comert, ori este prea scumpa, ori este sub forma de sirop cu zahar. Incercati sa faceti loc pe terasa, unui ghiveci mai mare sau din cele lungi ce le folositi pentru plantele de pe terasa. Cumparati 2-3 plantute si aveti grija de ele, sa aiba soare si apa. O sa aveti propriile plante pentru imunitate. O micuta plantatie de 2-3 plante, este suficienta pentru o familie cu 3-4 membri. Este important sa va invatati copilasii cu ceaiuri, nu doar atunci cand sunt bolnavi. Faceti un ritual din asta si in fiecare zi sa primeasca un ceai de plante, cu miere si putina lamaie.

Legumele sunt extrem de bune si acestea. Le puteti adauga in salata, in supe sau ca si gustari. De exemplu, mi-am luat un dispozitiv ce taie toate legumele radacinoase, ca pe niste fidelute sau spaghette. Astfel cel mic adora sa le crantaneasca, sa le gaseasca in mancare. E o investitie ce merita din plin. Daca este sa fac un calcul al siropurilor din farmacie, la 2 siropuri, am banii pentru un astfel de dispozitiv.

Incercati sa le adaugati in alimentatie si legume crude, cum ar fi... morcov, telina, pantrunjel, ardei gras, dovlecel… etc. Dovlecelul nu e neaparat sa fie facut pane, ori daca alegeti sa il faceti astfel, inlocuiti faina alba cu tarate de ovaz si puneti-le la cuptor. Evitati preajelile, nu fac bine nici ficatului si nici nu aduc beneficii imunitatii.

Natura ne ofera atat de multe beneficii, dar trebuie sa le luam ca atare, sa nu aducem modificari mari si de ce sa ne facem singuri rau?

Pe timp de toamna, apare catina. Aici e aici ! Multi spun ca e scumpa, dar putini sunt cei ce o cauta in padure direct. O plimbare de duminica, in familie, prin padure la cautare de catina. Se culege greu, dar merita!

Este important de retinut ca aceasta, in contact cu metalul, oxideaza si nu mai are beneficiile initiale. De aceea incercati sa le striviti cu o lingura de lemn, in vase de sticla. Am vazut persoane care spun ca le mixeaza usor cu blenderul, ori beneficiile sunt 0 in acest caz. Se pierde bunatate de vitamine, doar din comoditate. Un alt aspect important, este mierea. Pe timpul sezonului rece singura miere pe care o gasiti in forma lichida, este mierea de salcam. Orice alta miere, in stare lichida, in sezonul rece, este tratata termic si nu este sanatoasa si nici nu aduce beneficii organismului.

In concluzie finala, imunitatea prin alimentatia corecta, pe intreg parcursul anului... cu alimente de sezon, este ce-a mai la indemana. Nu este scumpa, este doar mai multa munca. Daca fiecare din noi am cauta solutii, nu ar mai fi nevoie sa cheltuim mult, pe produse ce nu garanteaza calitatea, datorita procesului de conservare, a zaharului adaugat sau a altor hormoni de crestere.

Info Mami Autor: D. Maria Otilia

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.