Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii intre 1 si 4 ani / Sanatate

Imunitatea copiilor se dezvolta odata cu varsta. Bebelusii sunt cei mai sensibili
« inapoi

Imunitatea este o proprietate a corpului uman de a lupta cu microbii ce provin din exterior. La varste fragede, copiii nu au un sistem de aparare destul de dezvoltat pentru a se organismul de factorii externi. Pentru a preveni imbolnavirile de orice fel, se apeleaza la suplimente care sa mareasca imunitatea. Aceste suplimente pot fi naturale (alimente si plante) si artificiale (vaccinuri, medicamente).

Pe perioada copilariei cele mai intalnite boli sunt cele ce afecteaza sistemul respirator, deoarece cel mic petrece mare parte a timpului in spatii inchise. O suficienta aerisire a acestora si plimbarile in aer liber sunt de dorit, chiar daca unii parintii sunt speriati de acestea.

De cele mai multe ori parintii apeleaza la imunizantele artificiale, in detrimentul celor naturale, din comoditate sau din necunoastere. Nu sunt cotraindicate, dar folosite pe termen lung pot provoca o anumita dependenta, deoarece organismul se obisnuieste cu "ideea" ca va fi mereu ajutat sa se apere.

Vaccinurile pe care le primesc copiii sunt obligatorii si elimina pericolul contactarii unor boli care in trecut cu puteau fi tratate. Este o masura de prevenire eficace 100%.

In ceea ce priveste medicamentele, ele sunt benefice. Totusi, eu inclin sa cred ca produsele naturale sunt mai bine tolerate de organism si nu modifica decat imunitatea.

Cum se realizeaza imunizarea naturala? In primul rand printr-o alimentatie corecta. Fructele si legumele, pe langa continutul mare de vitamina C contin si fibre ce stimuleaza o digestie corecta. De asemenea, carne slaba (pui, vita, peste), oua si produse lactate (lapte- fiert corect, pentru a distruge bacteriile- iaurturi, branza). Produsele sunt mai eficiente daca sunt eco, fara adaosuri chimice: amelioranti, conservanti.

Incercati sa inlocuiti medicamentele pentru imunizare cu miere de albine, propolis, siropuri preparate din muguri de brad, macese, galbenele, muguri de coacaz. De asemenea, este indicata folosirea usturoiului in cat mai multe mancaruri. Acesta nu trebuie gatit, ci adaugat la final, dupa ce preparatul a fost gatit.

Pentru a pastra sanatatea copiilor trebuie sa-i invatam sa respecte anumite reguli. In primul rand, spalarea pe maini dupa folosirea toaletei, dupa joaca in nisip sau cu animalele de companie si inainte de orice masa trebui sa fie obligatorie. In special pentru cei micuti, care tind sa foloseasca mainile pe post de lingurita sau furculita. De asemenea, spalatul pe dinti, in fiecare seara si dimineata. Tot in randul regulilor intra si folosirea obiectelor de igiena - in special cand sunt intr-un mediu social (gradinita, scoala. tabara). Prosopelul, sapunul, paharul, periuta de dinti sunt obiecte care nu se imprumuta. Batista sau servetelul trebuie sa fie la indemana pentru nasuc. Invatati copilul sa stearga singur nasucul (chiar daca este mai dificil) si sa puna manuta la gura cand stranuta sau tuseste.

La masa, desi le face placere sa guste din mancarea colegului, trebuie sa manance din farfuria proprie si sa bea doar din paharul sau. Alimentele scapate pe jos trebuie evitate. Pot contacta diferiti microbi. Respectate aceste reguli de igiena, riscul contactarii sau raspandirii bolilor este mai mic.


Trebuie sa tinem cont si de faptul ca, venind in contact cu microbii, organismul dezvolta singur anticorpi, care pe viitor vor lupta impotriva bolii. Observam ca in primul an de gradinita copiii se imbolnavesc mai des. Pe parcurs, riscul sa contacteze raceli sau sa se "molipseasca" de la colegi este mai mic.

Sanatatea copiilor este prima grija a unui parinte, iar perioada copilariei este destul de dificila in acest sens.

Info Mami Autor: G. Dana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.