Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna seara










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Preconceptia / Sanatate

Fericirea sarcinii este umbrita cateodata de ... greturile matinale
« inapoi

Chiar daca fericirea de a avea un copil si de a-l simti cum creste in interiorul nostru este imensa, exista unele probleme de care organismul este prea bucuros. Printre acestea se numara si greturile de dimineata, care ne fac sa ne simtim iritate de orice sau orice. Aceste satari sunt normale pentru primul trimestru de sarcina, dar ar trebui sa se atenueze in perioadele urmatoare. Nu intotdeauna se intampla, asa ca sunt mamici care au greturi pana la nastere. Nu exista nici o explicatie medicala pentru acestea. In mod normal, greata apare in momentele in care centrii vomei si ai senzatiei de great sunt activati. Aceasta se poate intampla in cazul unor miscari cu care organismul nu este obisnuit (raul de miscare), in cazul unei viroze gastrice. Cateodata greturile sunt o reactie naturala a organismului la ceva ce am mancat si nu ne prieste.

In cazul greturilor de dimineata a femeilor insarcinate, unele dintre cauze ar putea fi - dar nu este stabilit medical - nivelul crescut de estrogen, glicemia scazuta si deshidratarea minora, cumulate cu inceputul schimbarilor provocate de sarcina. Aceste stari pot fi agravate de stres, de unele alimente si vitamine prescrise pentru dezvoltarea fatului, sau de anumite mirosuri. Nu trebuie sa ne ingrijoram decat in cazul in care organismul nu mai poate retine lichide sau alimente si provoaca pierderea in greutate, cand greturile persista si dupa 4 luni sau cand vomitam o substanat asemanatoare cafelei macinate. In aceste cazuri, trebuie sa apelam de urgenta la medic, care va prescrie medicamente sau vitamine ce sa compenseze sau sa diminueze lipsurile/excesele din corp.

Exista cateva ceaiuri ce pot combate sau, macar, ameliora starea de greata. Doar ca trebuie luate la indicatia medicului, pentru a nu afecta fatul si buna dezvolatare a sarcinii. Ceaiul de ghimbir este cel mai potrivit in aceasta afectiune. Pentru a-l prepara turnam apa fierbinte peste pliculetele procurate de la magazinele de produse naturiste, si lasam sa se infuzeze 5 minute. O cana pe zi ar trebui sa fie suficienta. De asemenea, putem folosi ceaiuri de menta, roinita, musetel sau frunze de zmeur. Atentie sporita trebuie sa avem la ceaiul de menta, deoarece poate cauza arsuri stomacale, si la ceaiul de frunze de zmeur. Acestea din urma sunt nerecomandate femeilor care au risc mare de avort sau nastere prematura.

Apa este un bun "medicament" in starile de greata. S-a constatat ca femeile care beau apa mai des prezinta mai putine greturi matinale. Apa bauta in timpul noptii, se spune, va face sa va treziti cu zambetul de buze. Putem stoarce in apa si zeama de lamaie. Sau putem mirosi o lamaie proaspat taiata, pentru a "taia" starea de greata. Putina coaja de portocala, mandarina sau grepfruit, razuita in ceai poate avea efect benefic. Trebuie sa spalati cu grija coaja inainte de folosire, pentru a inlatura substantele de conservare (ceara) cu care a fost tratata aceasta.

La cele mai multe femei, greturile sunt provocate de mirosuri. De aceea este bine sa dormim in care bine aerisite. Nu folositi parfumuri sau detergenti cu mirosuri puternice, interziceti fumatul in casa si rugati toti membrii familiei sa foloseasca periuta de dinti in fiecare dimineata, inainte de a veni sa va trezeasca.

Combaterea greturilor de dimineata mai poate fi facuta prin senzatia de plin a stomacului, desi nu este valabil in chiar toate cazurile. Inainte de a va ridica din pat, rontaiti ceva - un biscuite, cateva alune, un fruct. Pe parcursul zilei mancati mai multe mese mici decat 2 mese imbelsugate. Este bine ca la o ora, o ora jumatate, sa rontaiti ceva: un fruct, putina branza, paine, coapta, alune, deoarece canitatile mici de mancare sunt tolerate mai bine. Evita sau elimina total mancarurile grase si prajite, deoarece ele tind sa intensifice senzatia de greata.

Greturile matinale sunt o povara pentru viitoarea mamica, dar si pentru ceilalti membri ai familiei, care o vor vedea mai mereu iritata si nervoasa. Asa ca este bine ca familia sa cunoasca posibilitatea aparitiei acestora si sa inarmeze cu rabdare, deoarece dupa 12-13 saptamani vor disparea iar mami va fi putin mai vesela si zambitoare.

Info Mami Autor: G. Dana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.