Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Sarcina / Utile

Calatoriile si sarcina. Calatoria cu avionul si alte mijloace de transport.
« inapoi

In ziua de astazi calatoriile sunt mult mai frecvente pentru ca oamenii calatoresc mult mai mult decat obisnuiau inainte, atat pentru placere cat si pentru serviciu interes de serviciu. Din acest motiv, multe femei ar trebui sa stie unde si cum pot calatori cand sunt insarcinate sau daca vor fi insarcinate in viitorul apropiat .

In majoritatea cazurilor, femeile insarcinate pot calatori fara dificultati - chiar si in destinatii exotice. Insa trebuie sa fii foarte atenta cu privire la o sumedenie de factori, mai ales legati de asigurari, vaccinari, medicamente. In plus mai exista si o serie de reguli speciale pentru femeile care doresc sa calatoreasca pe calea aerului. O alta mentinue este ca trebuie sa ai o atentie sporita fata de o serie de activitati precum condusul, alpinismul sau sporturile acvatice, care solicita in mod deosebit corpul unei femei care se afla in cursul sarcinii.

Detalii despre asigurare
Desi sarcinile care decurg bine nu reprezinta vreo boala, este foarte indicat sa consulti un doctor specialist pentru o examinare atenta in ultimele doua luni dinaintea plecarii. Daca nu faci acest lucru, s-ar putea sa nu fii acoperita de asigurarea de calatorie pe care o achizitionezi. Cerintele companiilor de asigurare difera de la firma la firma, asa ca este recomandat sa verifici cu agentul tau daca ai nevoie de un "status al sanatatii" scris dinaintea plecarii. Acest gen de status este oferit in mod normal de doctorul tau. In general asistenta medicala si maternitatea nu sunt acoperite de asigurari de la inceputul celei de a noua luna de sarcina.

Calatoria cu avionul
Majoritatea liniilor aeriene dau voie femeilor insarcinate sa zboare pana la a 36-a saptamana de sarcina, daca sarcina a fost fara probleme pana atunci. Mai exista si situatia in care liniile aeriene refuza sa urce la bordul aeronavelor femei insarcinate care au mai nascut prematur pana atunci. De aceea, pentru a evita eventualele neplaceri cel mai bine este sa verifici regulamentele companiilor aeriene inainte de a achizitiona bilet. Acesti factori se aplica atat la calatoria de dus cat si la cea de intors. Daca vrei sa calatoresti in luna a saptea de sarcina de exemplu exista riscul ca daca vrei sa te intorci in luna a opta sau a noua sa nu iti mai dea voie sa te imbarci in avion.

Pe avion
Umiditatea aerului in cabinele de pasageri ale avionului este mentinuta numai la 8 la suta, de aceea femeile insarcinate ar trebui sa bea mai multe lichide, mai ales in cazul zborurilor de durata. Femeile insarcinate au un risc sporit la inflamare si la formarea cheagurilor de sange in venele pisioarelor, de aceea ar trebui sa evite sa stea nemiscate pentru un timp prea indelungat. O femeie insarcinata ar trebui sa isi rezerve un scaun langa culoar si sa se miste cat mai mult posibil, macar 15 minute la fiecare ora. Acelasi sfat se aplica si pentru calatoriile lungi cu masina sau cu autocarul. Purtarea centurii de siguranta, atat in avioane cat si in masini, este foarte recomandata pentru toate femeile insarcinate. Desi este incomod pentru o femeie insarcinata sa poarte centura de siguranta, riscurile problemelor ce pot aparea daca pune centura sunt considerate mult mai mici decat cele care pot aparea daca nu o poarta.

Alte simptome care pot aparea in timpul calatoriei cu avionul:
- greata, indiferent de cat de avansata este sarcina, femeile insarcinate pot avea simptome de greata in timpul zborului. Este recomandat ca atat inainte cat si in timpul zborului femeia gravida sa consume mancaruri usoare, cum ar fi fructe uscate;
- varsaturi;
- senzatie de nas infundat.

Alte sfaturi pentru femeile insarcinate (personale):
- daca este posibil sa nu calatoriti singura niciodata;
- sa aveti gustari de acasa care stiti ca va plac, ideal ar fi niste fructe bogate in vitamine;
- sa purtati haine lejere si incaltaminte sau sa aveti incaltaminte de schimb, in cazul in care se umfla picioarele;
- sa aveti apa plata si sa va hidratati des;
- sa aveti o carte, revista pentru a trece timpul mai usor;
- sa va odihniti cat de mult puteti;

(sursa de informare: ghidul viitoarei mamici, sarcina si bebelusul).

Info Mami Autor: P. Oana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.