Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Sanatate

Aloe Vera - bebeficii, contra imbatranirii, psoriazis si alergii
« inapoi

Aloe vera este o planta medicinala cunoscuta si utilizata cu mii de ani in urma de catre populatiile din Africa orientala si meridionala, Africa de Sud si din zona mediteraniana. Anumite specii de Aloe Vera cresc si in insulele Oceanului Indian, dar si in Arhpelagul insulelor Antile. Si in Grecia antica era importata din insula Socrota numita in gluma "Insula Extraterestra" din cauza vegetatiei abundente si unice. In secolul trei iHr. insula era folosita ca o poarta a negotului. Aloe Vera era utilizata in doze mici ca digestiv, si in doze mai mari ca purgativ.

Aloe Vera este o planta suculenta cu frunze carnoase asezate sub forma de rozeta. Cea mai utilizata in scop medicinal este specia de Aloe Vera Barbadensis cu frunze verzi gri cu lungimea de 35-45 cm.

Aceasta planta medicinala miraculoasa contine 20 de aminoacizi ce intra in componenta proteinelor, din care 7 esentiali (nu pot fi produsi de organismul uman). Asadar, consumul de gel de Aloe Vera asigura necesarul zilnic de aminoacizi pentru functionarea si regenerarea organismului. Gelul de Aloe Vera este bogat in antioxidanti care ajuta in lupta cu radicalii liberi din organism. Acestia din urma (radicalii liberi) favorizeaza accelerarea procesului de imbatranire. Antioxidantii din gelul de Aloe Vera stimuleaza, fortifica si ajuta sistemul imunitar. Gelul de Aloe Vera contine antrachinone printre care Aloina. Acestea in doze mici au actiune sedativa(induce starea de calm si relaxare), antibacteriana, antifungica si antivirala. Aloe Vera mai contine enzime care ajuta la fractionarea zaharurilor si grasimilor din alimente, favorizand digestia si absortia.

Aloe Vera contine toate vitaminele necesare zilnic si probabil ca este singura planta in care se gaseste si vitamina B12, vitamina care constituie cel mai puternic factor antianemic. Aceasta are rolul in buna functionare a sistemului nervos si ia parte la procesul dereinnoire celulara.

Pe langa multele substante necesare organismului gelul de Aloe Vera contine si fibre alimentare sau substante de balast numite lignine, care asigura puterea de penetrare a gelului si transporta restul subtantelor in tesuturi. S-a constatat ca are in componenta sa si 20 de minerale de mare importanta pentru organism: calciu, potasiu, cupru, fosfor, fier, sodiu, clor, crom, zinc, magneziu etc. De asemenea, contine glicozide sau substnte septice, steroli care stimuleaza sinteza hormonilor produsi in mod natural de organism. In componenta Aloei Vera intra si zaharuri monozaharide (glucoza si fructoza), polizaharide (glucomananii, polimanoza, acemananul) care au actiune antiinflamatorie, antivirala, antiinfectioasa si activitate imunomodulatoare.
Aloe Vera este recomandata pentru protejarea pielii de radiatiile X, amelioreaza simptomele psoriazisului, diminuiaza alergiile, mareste elasticitatea pielii, stimuleaza digestia si circulatia sanguina, in durerile reumatismale, in astm, in bronsita, diabet zaharat, inafectiuni gastro-intestinale, in afectiuni hepato-biliare (inclusiv in hepatitele virale de tip B si C), in afectiuni dermatologice, in dezinfectarea si cicatrizarea plagilor.

Aloe Vera este utilizat in reducerea concentratiei de glucoza in sange, reduce inflamatia articulatiilor afectate, creste alcalinizarea si reduce aciditatea din organism, ajuta la echilibrarea metabolismului si promoveaza sanatatea cavitatii bucale.

Info Mami Autor: M. Rodica

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.