Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Copii pana la 1 an / Sanatate

Afectiuni cutanate la copii de pana la 1 an sau mai mari, partea a 2-a
« inapoi

Deoarece afectiunile cutanate intalnite la copii si nou nascuti sunt foarte numeroase, m-am gandit sa continui expunerea lor, pentru a termina ce aveam de spus. In continuare va voi prezenta alte afectiuni la fel de grave si importante ca si cele expuse in articolul precedent.

Miliria ( "eruptii cutanate aparuta in urma excesului glandelor sudoripare sau blocarii lor")

O eruptie sudoripara poate izbucni atunci cand copii sunt transpiratii, de exemplu, pentru ca ei sunt imbracati in prea multe haine sau mediul este prea cald si umed. Este un semn ca glandele sudoripare ale bebelusului tau s-au blocat. Acestea pot dezvolta umflaturi rosii mici sau vezicule pe pielea lor, dar acestea vor disparea in curand, fara tratament.

Impetigo

Impetigo este o infectie bacteriana foarte contagioasa a straturilor superficiale ale pielii, care provoaca rani si basici. Acesta nu este de obicei grava, dar puteti vizita medicul de familie pentru o baza de prescriptie medicala de antibiotice, care ar trebui sa vindece infectia in termen de 7-10 zile.

Urticarie

Urticaria este o eruptie rosie intinsa, care apare pe piele. Aceasta apare atunci cand un declansator (cum ar fi un aliment la care copilul este alergic) provoaca o substanta numita histamina care este lansata in pielea lor.

In cazul in care copilul face urticarie in timpul alimentarii, starea poate fi declansata de ceva pe care l-a avut la masa sau a baut. Cele mai frecvente alimente declansatoare sunt oul si laptele, dar multe alte alimente pot fi uneori cauza.

Eruptia de urticarie este de obicei de scurta durata si poat fi controlata cu antihistaminice.
In cazul in care copilul devine face in mod constant, urticarie, este important sa vedeti medicul de familie pentru a discuta despre posibile alergii .

Sindromul de obraz palmuit

Sindromul obraz palmuit (de asemenea, cunoscut sub numele de boala a cincea), este o infectie virala deosebit de frecvente la copii si sugari. De obicei, determina o eruptie rosie aprinsa pe ambii obraji si febra.

Majoritatea copiilor nu vor avea nevoie de un tratament deoarece sindromul obrazului palmuit este de obicei o afectiune usoara, care trece in cateva zile.

Boala mana, picior si gura

Boala mana, picior si gura este o boala virala comuna, usoara, care cauzeaza o eruptie de basicute pe palme si talpi, precum si ulcere la nivelul gurii. Copilul dumneavoastra se poate simti rau si sa aiba febra.

Tratamentul nu este de obicei necesar ca sistemul imunitar al copilului sterge virusul si simptomele dispar dupa aproximativ 7-10 zile. Daca sunteti ingrijorat, consultati medicul de familie.

Scabie

Scabia este o infestare comuna a pielii care poate afecta persoane de toate varstele. Aceasta este cauzata de acarieni mici, care ajung in piele.

Acesta este adesea raspandita intre membrii familiei, asa ca atunci cand copiii iau scabie este, de obicei, pentru ca cineva din familie a avut-o recent. Bebelusii cu scabie dezvolta pete mici si au mancarimi pe tot corpul, inclusiv pe talpi, picioare, axile si zona genitala.

Tratamentul cu creme pentru uciderea acarianulului, trebuie sa se acorde intregii familii in acelasi timp pentru a fi eficient, deoarece se transmite foarte rapid in cazul in care tratamentul nu a fost aplicat integral si la toti membrii familiei. Concomitent cu tratamentul specific parazitului, trebuie sa se fiarba toate hainele cu care membrii familiei au intrat in contact dar si toate asternuturile, deoarece se poate risca o reinfestare cu paraziti in caz ca acesta se mai afla prin imprejurimi, iar temperaturile ridicate, il distrug. Pentru a scapa de scabie, este nevoie neaparata de tratament si acesta poate fi de lunga durata si uneori poate fii nevoie si de repetare datorita reinfestarii foarte rapide si a distrugerii grele a parazitului, in totalitate.

Dupa prezentarea principalelor afectiuni cutanate, va rog doar sa va adresati si medicului in caz de complicatii.

Info Mami Autor: L. Andrada Hermina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.