Raspuns mamica: "Eu nu am facut, dar din ce stiu de pe la tara iti trebuie branza proaspata de vaci fara zer, outin bicarbonat de sodiu, unt si sare. Procesul: se amesteca bine branza cu un praf de sare si bicaronatul de sodiu si se lasa intr-o camera racoroasa, sau la frigider, peste noapte. Apoi se topste untul (trebuie sa fie foarte gras) la bain-marine, adaugi branza si lasi pe foc (mai amesteci din cand in cand) pana cand se formeaza ca o smantana mai lichida. inchizi focul, torni compozitia in boluri de sticla si lasi sa ajunga la temperatura camerei. apoi la frigider si gata. Problema e ca nu mai retin cu exactitate cantitatile... oricum, eu la facultate am invatat ca branza topita (cel putin cea din comert) are un continut foarte mare de sare." Raspuns adaugat pentru intrebarea: "As dori si eu de la o mamica o reteta de branzica topita facuta in casa (dar ceva incercat si reusit mamica). Am gasit o reteta pe net, dar nu mi-a iesit :("Ne ajuti cu un raspuns ? - este necesar sa te autentifici pentru a adauga un raspuns si a participa la sistemul de recompense constand in cadouri pentru mamici si copii - click aici |