Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata


preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte intrebari ale mamicilorcadouri mamici
| doar intrebari fara raspunsdoar intrebari cu raspunsultimele intrebari adaugatecele mai vizualizate intrebariultimele raspunsuri adaugate
 


Ajuta o mamica » Alte intrebari ale mamicilor « inapoi

De la ce varsta pot incepe copiii sa se ofere voluntari?

Raspuns mamica: "De la varste foarte fragede 2-3 ani. Poate sa para absurd, dar daca incurajam tendintele copilului de a ne ajuta in gospodarie facand lucruri care nu depasesc varsta sa, incurajam atitudinea de voluntariat. Cand este mic si dumneavoastra faceti curat in camera lui el poate fi incurajat sa puna jucariile la loc, sa transporte hainele murdare de la cos spre masina de spalat etc. Incurajati-i initiativele de a va ajuta care apar spontan, chiar daca el mai mult pare sa va incurce decat sa va ajute. Aveti rabdare cu el/ea. Incurajand acest voluntariat al lui ce izvoraste initial din faptul ca el invata prin imitatie nu va fi nevoie ca mai tarziu sa fie "mituit" pentru a face diferite treburi casnice sau alte lucruri de acest gen. Inca din gradinita ei fac voluntariat, isi ajuta colegii care se descurca mai greu cu sarcinile fie ca e vorba de a ajuta sa lipeasca margele sau de a strange masutele dupa ce mananca. Ii puteti incuraja chiar dvs oferindu-le exemplul propiru: recilclare de petur"

Raspuns mamica: "Pai, cred ca cei mici au o predispozitie pentru voluntariat, dar noi, cei mari, nu le-o cultivam. Ati vazut cu cat interes se uita la tine cand speli vase, sau cand maturi prin casa? Sau cat de mult ar vrea sa faca ei asta? Dar noi, mamicile, nu le dam voie, nu? Ca nu matura bine, sau ca vasele trebuie sa straluceasca, nu sa ramana cu pete. Eu cred ca un copil, in momentul in care se ofera sa faca ceva, ar trebui lasat; chiar daca, pe furis, in urma lui, facem noi treaba cum trebuie. In ceea ce priveste dorinta de a-i ajuta pe ceilalti, am avut la gradi cazuri de copii ce nu aveau mancare. Ceilalti, TOTI, au impartit portia lor cu acestia. A doua zi, mamicile au venit cu reprosuri de genul "eu nu cumpar mancare pentru al meu ca s-o manance cutare". Deci, copiii stiu sa fie voluntari, noi ar trebui sa invatam de la ei. Parerea mea."

Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici!

* Vrei sa ajuti mamica care a solicitat ajutorul distribuind intrebarea pe pagina ta de Facebook? Poate o prietena cunoaste raspunsul la intrebare si ne poate ajuta! Multumim. Click aici pentru distribuire !

* Distribuie intrebarea pe Facebook
* Distribuie intrebarea pe Google+
* Distribuie intrebarea pe email* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.