Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna seara


preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte intrebari ale mamicilorcadouri mamici
| doar intrebari fara raspunsdoar intrebari cu raspunsultimele intrebari adaugatecele mai vizualizate intrebariultimele raspunsuri adaugate
 


Ajuta o mamica » Preconceptia « inapoi

Cum se calculeaza perioada fertila ?

Raspuns mamica: "Perioada fertila contine practic doar 10 zile din cele 28 de zile dintre menstruatii. Asa ca, daca astazi apare menstruatia, inca 10 zile este ok pentru a nu te proteja, urmatoarele 10 reprezinta perioada fertila, iar urmatoarele sunt la fel nefertile. Cel mai bine se pot calcula cand exista un ciclu regulat, ca altfel te poti insela."

Raspuns mamica: "Perioada fertila, adica perioada de ovulatie se calculeaza in functie de regularitatea ciclurilor menstruale din ultimele 6 luni (daca ciclurile sunt regulate, de 28 de zile in fiecare luna, atunci perioada fertila este intre zilele 10 si 17, considerand ziua 1 prima zi de sangerare menstruala;  Daca ciclurile sunt neregulate, se urmareste durata ciclului menstrual pe o perioada de minim 6 luni (de exemplu: 27, 28, 26, 29, 31, 28) si se retine numarul minim si numarul maxim de zile al ciclului menstrual (ex 26, 31), apoi:  din valoarea minima se scade 18, obtinandu-se prima zi fertila (ex 26-18=8) din valoarea maxima se scade 11, si se obtine ultima zi fertila (31-11=20); Rezulta astfel perioada fertila din ziua 8 pana in ziua 20)"

Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici!

* Vrei sa ajuti mamica care a solicitat ajutorul distribuind intrebarea pe pagina ta de Facebook? Poate o prietena cunoaste raspunsul la intrebare si ne poate ajuta! Multumim. Click aici pentru distribuire !

* Distribuie intrebarea pe Facebook
* Distribuie intrebarea pe Google+
* Distribuie intrebarea pe email* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.