Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata


preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte intrebari ale mamicilorcadouri mamici
| doar intrebari fara raspunsdoar intrebari cu raspunsultimele intrebari adaugatecele mai vizualizate intrebariultimele raspunsuri adaugate
 


Ajuta o mamica » Alte intrebari ale mamicilor « inapoi

Ce acte si ce conditii (inclusiv taxe daca stiti ) sunt in caz ca un cuplu vrea sa divorteze?

Raspuns mamica: "Cea mai buna solutie o reprezinta divortul la notar / divortul notarial. In cazul in care nu aveti un copil minor, sunt necesare doar actele de identitate si certificatele de nastere ale sotilor si certificatul de casatorie. Taxa este in jur de ~ 620 lei. In cazul in care aveti si unul sau mai multi copii minori sunt necesare actele de identitate si certificatele de nastere ale sotilor, certificatul de casatorie, certificatul de nastere al copilului minor. Taxa este in jur de ~ 860 lei. La aceasta din urma se mai adauga si o suma de ~ 60 lei pentru conventia dintre parinti (prin care se stabilesc diverse chestiuni intre soti, precum numele de familie care va fi purtat de fiecare dupa divort, exercitarea autoritatii parintesti, locuinta minorului etc.)"

Raspuns mamica: "Daca divortul este de comun acord si nu aveti copii minori, mergeti la notar si intr-o luna totul este gata. Taxa este de la 600 la 800, in functie de localitate si notar. Daca aveti copii minori, chiar daca sunteti de acord, divortul se desfasoara la tribunal. Vor fi audiati copiii cu varsta mai mare de 10 ani, pentru a se lamuri detalii legate de custodie si stabilirea locuintei. Taxa este de 1000 de lei (cel putin la noi in localitate). *nota ajutaomamica pentru autorul / autoarea raspunsului: notarul este indrituit sa incheie divortul prin acordul partilor CHIAR daca are copii minori; nu este necesara interventia autoritatii judecatoresti decat daca nu se ajunge la un acord intre parti; pentru detalii lamuritoare, a se citi art.375 NCC."

Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici!

* Vrei sa ajuti mamica care a solicitat ajutorul distribuind intrebarea pe pagina ta de Facebook? Poate o prietena cunoaste raspunsul la intrebare si ne poate ajuta! Multumim. Click aici pentru distribuire !

* Distribuie intrebarea pe Facebook
* Distribuie intrebarea pe Google+
* Distribuie intrebarea pe email* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.