Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua


preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte intrebari ale mamicilorcadouri mamici
| doar intrebari fara raspunsdoar intrebari cu raspunsultimele intrebari adaugatecele mai vizualizate intrebariultimele raspunsuri adaugate
 


Ajuta o mamica » Sarcina « inapoi

Cand sunt folosite injectiile cu imunoglobulina Rh?

Raspuns mamica: "Cand o femeie Rh-negativa e insarcinata cu un fat Rh-pozitiv (tatal este Rh-pozitiv), sistemul imun al femeii gravide produce anticorpi care pot distruge sangele fatului. Raspunsul acestor anticorpi este denumit sensibilizare Rh si apare numai la fetii al caror sange este amestecat cu sangele mamei cu rh negativ, aceasta putandu-se intampla in momentul nasterii. Pentru a preveni sensibilizarea Rh in timpul nasterii, este necesara injectarea de imunoglobuline Rh daca Rh-ul femeii insarcinate e negativ. Acestea se administreaza in timpul sarcinii si dupa nastere, pentru a proteja bebelusul."

Raspuns mamica: "Injectiile cu imunoglobulina Rh sunt folosite in cazul in care o viitoare mamica este insarcinata si are rh Negativ iar tatal are rh pozitiv. Se fac depistari pe perioada sarcinii pentru a vedea valorile anticorpilor din organism. Este posibil ca o viitoare mamica cu rh negativ sa nu aiba nevoie de acel vaccin pe perioada sarcini si nici dupa nastere, depinde de rh copilului. Daca bebe va avea Rh negativ nu va fi necesara vaccinarea, daca bebe va avea rh pozitiv, mamica va trebui sa faca acel vaccin pt siguranta ei si a viitorului copil, pt a nu fi probleme la o noua sarcina."

Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici!

* Vrei sa ajuti mamica care a solicitat ajutorul distribuind intrebarea pe pagina ta de Facebook? Poate o prietena cunoaste raspunsul la intrebare si ne poate ajuta! Multumim. Click aici pentru distribuire !

* Distribuie intrebarea pe Facebook
* Distribuie intrebarea pe Google+
* Distribuie intrebarea pe email* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.