Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Dieta si alimentatie

Despre intolerantele alimentare si alimentatia copilului in primii ani de viata
« inapoi

A manca sanatos nu este bine doar din punct de vedere fizic, mancarea biologica, care nu este tratata cu substante chimice, are un continut foarte mare de nutrimente.

Un organism care nu este hranit constant cu alimente gata pregatite (tratate cu coloranti, conservanti, aromatizanti artificiali, polifosfati, nitriti si adaosuri de zahar) se imbolnaveste mult mai rar.

Copiii care se imbolnavesc frecvent, care sunt apatici, nervosi, fara pofta de mancare, agitati, hiperactivi, care se trezesc si plang des noaptea, instabili emotional, foarte capriciosi, se pot comporta astfel din cauza ca sunt hraniti nesanatos, hrana care produce tulburari la nivel cerebral.

Un organsim sanatos are mai putine sanse sa dezvolte intolerante alimentare, reactii ale organismului care li se gasesc greu cauza.

Una din principalele probleme ale parintilor sunt daca copilul lor mananca suficient si imediat ce copilul trece la hrana solida incepe sa-i dea copilului proteine din ce in ce mai multe, in special de origine animala.

Trebuie sa stim ca un copilul are nevoie de o cantitate importanta de proteine pe kilogram, mult mai mica fata de un adult, deoarece acestea sunt ca niste caramizi care stau la baza cresterii copilului, insa uneori aportul de proteine este mult prea mare fata de necesitati.

Pentru a mentine o stare de sanatate buna sunt importante atat alimentatia, cat si stilul de viata, dar bazele principale se pun in primul an de viata, cand se stabilesc alegerile alimentare si gustul care vor conta pe viitor.

Frecvent, pentru ca nu se iau in consideratie obiceiurile si riscurile care se impun inca de la primele alegeri alimentare care se fac pentru copil, se poate ca unele boli si probleme de sanatate frecvente in ziua de astazi se poate sa aiba drept cauza atat o alimentatie excesiva cantitativ cat si lipsa unei alimentatii cat mai naturale.

Sunt foarte multe mamici care spun ca pe copilul lor il doare burta. Aceste lucru poate fi din cauza starilor emotionale ale copilului, dar si din cauza ca i s-a dat alimente necorespunzatoare.

De asemenea, nu trebuie sa dam copiilor medicamente fara acordul medicului pentru ca il putem imbolnavi si mai tare.

Atunci cand suspectati ca bebelusul poate avea o intoleranta alimentara trebuie sa consultati un medic specialist in nutritie ca sa eliminati din dieta copilului alimentele “interzise. Intolerantele alimentare pot fi provocate de alimente foarte comune, cum ar fi: laptele si branza, carnea de pui, ouale, carnea de vitel sau vita, soia, rosiile si cartofii, zaharul, legumele, citricile.

Alimentele pentru copil nu trebuie sa contina sare, zahar sau condimente picante.

In primul an de viata ar fi bine sa nu i se dea copilului o cantitate mare de alimente care provoaca flatulenta, cum ar fi: ceapa, cartof, varza, anghinare. Se pot da dar in cantitati minime.

Proteinele animale si grasimile animale trebuie intarziate cat mai mult in alimentatia copilului. Este suficient daca copilul mananca lapte, iaurt si branza de vaci, nu mai are nevoie de carne, unt, oua, peste etc.

Cele mai bune pentru copil sunt alimentele proaspete biologice si integrale. Totusi daca se dau copiilor ar fi bine sa avem grija cum i le preparam (ouale fierte tari, carnea fiarta bine, pestele sa fie slab) si sa nu i le dam des.

Sugarii nu au voie cacao si ciocolata. Incepand de la 1 an - 1 an si jumatate se poate adauga o jumatate de lingurita de cacao in cana cu lapte.

Fainoasele nu se introduc prea repede in alimentatia copilului, in special graul, deoarece contin gluten si daca sunt introduse prea repede copilul poate face boala celiaca, adica intoleranta la gluten.

Pana la varsta de 3 ani sunt interzise tabletele cu adaos de alune pentru ca exista riscul de a se ineca cu ele; de asemenea, dupa aceasta varsta pot manca si prajituri cu crema de ciocolata / cacao.

Nu avem voie sa dam copiilor sucuri energizante sau bauturi racoritoare carbogazoase; aceste bauturi contin o serie de substante care-l agita pe copil si-i cresc iritabilitatea. Efectul pe care il are o cutie de cola asupra unui copil de 30 de kg este similar cu 8 cafele asupra unui adult de 80 de kg.

Info Mami Autor: P. Oana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.