Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Nasterea / Sanatate

Cum vei naste? Toate tipurile de nasteri detaliate
« inapoi

Cum vei naste?

Pe tot parcursul sarcinii te intrebi mereu care este cea mai buna metoda de a naste, atat pentru tine cat si pentru copil. Desigur, totul depinde de evolutia ultimelor saptamani din sarcina, daca copilul este asezat cum trebuie sin u exista complicatii sau riscuri, ai libertatea de a allege felul in care vrei sa nasti.

Daca ai posibilitatea de a alege, iata care sunt variantele: nastere normala fara anestezie, nastere in apa, nastere prin hipnoza, nasterea nornala cu anestezie si nasterea prin cezariana. In continuare, voi deetalia fiecare tip de nastere, pentru ca la sfarsit fiecare sa poata alege metoda preferata.

Nasterea normala, fara anestezie. Desi in ultima vreme, nasterea prin cezariana a fost foarte des aleasa de gravide, tot mai multe femei au inceput sa aleaga nasterea naturala, fara medicamente. Pentru a trece cu bine peste nastera, nu trebuie sa fi stresata ci sa privesti nasterea ca pe un eveniment firesc din viata ta. Nasterea naturala fara medicament, pe langa faptul ca este o provocare, te adduce mai aproape de copil sit e face sa apreciezi viata mai mult. Nasterea naturala, este fierasca si toate femeile stiu sa nasca natural.

Nasterea in apa. In ultima perioada, a prins foarte mult la tinerele gravide. Este tot un fel de nastere naturala, dar in timpul travaliului, cand contractile devin din ce in ce mai puternice, tu esti asezata intr-o cada cu apa calduta la 37 de grade si te relaxezi sub indrumarea medicului, care te indeamna cum sa te pregatesti de nastere. Am auzit ca apa atenueaza din durerile contractiilor. Inainte de a allege nastrea in apa, trebuie sa sti ca apa creeaza o stare de bine deoarece relaxeaza , durerile sunt attenuate iar muschii se destind. Datorita apei, scade posibilitatea rupturilor vaginale si creste capacitatea respiratorie a mamei. Venirea pe lume a micutului nu este foarte brutala, deoarece acesta plonjeaza in apa, care este asemanatoare cu mediul din care vine. Nasterea are loc mult mai usor si se poate pune si muzica relaxanta la cererea gravidei.

Nasterea prin hipnoza… Hipnoza te ajuta sa iti folosesti mai bine resursele interioare si sa simti contractile ca senzatii suportabile de intindere si tensiune. Hipnoza reduce durerea si scade anxietatea. Se diminueaza senzatia de oboseala datorita relaxarii fizice si psihice, respiratia este egala, ritmica si asigura un aport crescut de oxygen organismului.

Nasterea vaginala cu anestezie epidurala. Acest tip de nastere este cel mai dorit de femei in ultima vreme. Acest tip de nastere permite atenuarea sau suprimarea durerii in timpul nasterii naturale. Anestezia blocheaza impulsurile nervoase din partea de jos a coloanei, dar anestezia este de tip local astfel nu prezinta efecte adverse asupra bebelusului. Anestezicul isi face efectul intre 15 si 30 de minute. Daca durerile sunt foarte puternice este posibil sa se mai administreze o doza de anestezic.

Nasterea prin cezariana. In aceste tip de nastere, bebelusul se naste printr-o operatie programata ca urmare a unei complicatii la nasterea normala. Exista cazuri in care gravidele opteaza pentru aceasta cale desi nu sunt complicatii sau daca travaliul este prea lung sin u mai suporta durerea. Din punctual de vedere al medicului, cezariana este mult mai comoda si rapida decat nasterea normala si de aceea exista cazuri in care se aplica cezariana doar din comoditate. Asigurati-va inainte de cezariana, ca aceasta este imperios necesara. Cezariana nu este dureroasa si de aceea multe mamici opteaza pentru aceasta. Desi cezariana pare a fi optiunea mai simpla, nu uitati ca este totusi o operatie majora, lin urma careia pot aparea complicatii, cheahuri sau infectii si recuperarea este mult mai dificila. Odata facuta cezariana, trebuie stiut ca numarul de interventii chirurgicale de acest fel este limitat iar perioada dintre sarcini trebuie sa fie mai mare ca la o nastere normala.

Indiferent de modalitatea de nastere pe care o alegi, important este ca la sfarsitul procedurii, si tu si copilul sa fiti sanatosi si pregatiti pentru o viata frumasa si plina de impliniri si necunoscut.

Info Mami Autor: L. Andrada Hermina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.