Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Sanatate

Alergiile respiratorii - rinita alergica si astmul bronsic!
« inapoi

Alergiile respiratorii sunt cauzate de anumiti factori numiti alergeni care odata intrati in contact cu oranismul produc anumite modificari si declanseaza reactii in cascada la nivelul sistemului imunitar. Perioada in care pot aparea probleme datorate alegenilor sezonieri variaza in functie de tipul alergenului.

La loc de frunte se afla praful de casa. Acesta este o combinatie de mai multe particule organice. Nu ma refer aici la praful obisnuit din atmosfera. Multe persoane confunda problemele care apar din cauza acestui praf inert cu alergia. In acest caz este vorba dsepre un efect iritativ nespecific, care nu are legatura cu alergia. Este adevarat in schimb ca praful din aer poate sa agraveze rinta si astmul bronsic - atat cele alergice cat si cele non-alergice.

O alta categorie este reprezenatata de puf sau pene, atat la pasari de casa - papagali, canari, porumbei - cat si din articole vestimenatre sau din perne ori saltele. Aceste articole separat sau in combinatie pot reprezenta cauza de declansare a rinitei alergice. Fiindca le avem in casa indiferent de anotimp, simptomele rinitei pot fi prezente tot timpul anului.

Mucegaiurile reprezinta si ele o categorie importanta de legeni pereni. In principiu sunt impartiti in doua categorii - mucegaiuri de interior si mucegaiuri de exterior. Mucegaiurile de exterior sunt vehiculate de curentii de aer si in acest fel pot fi transportate la distanta. Acest tip de mucegai nu se incadreaza in categoria alergenilor pereni, doar mucegaiurile de interior -care se dezvolta in medii cu igrasie sau instalatii de aer conditionat -, pot aparea pe tot parcursul anului.

Extrem de rar poate sa apara o alegie alimentara. De abicei alergia alimentara se manifesta la nivelul mucoaselor si ale pielii - urticarie, umflarea fetei si abuzelor, a ochilor si a extremitatilor. Totusi sunt cazuri la care ingestia unui aliment declanseaza manifestarile rinitei sau chiar astmul. Aceasta situatie este cel mai des intalnita la copii mici. Desi sunt expusi unor conditii de vaita identice, nu toti oamenii fac alergii.

Bolile alergice se dezvolta pe un anumit teren imunitar. Acest teren este determinat genetic si este prezent si la persoane care nu au alergie. In acest sens trebuie stiut ca cei care au in familie o persoana atopica sau o persoana care sufera de o boala alergica au un risc mult mai mare de a dezvolta o alergie.

In functie de anumite conditii, atat in timoul sarcinii, cat si dupa nastere, pana la adolescenta persoanele atopice pot dezvolta una sau mai multe alergii. Factorii care favorizeaza aparitia alergiei sunt destul de numerosi. Cei mai importanti sunt reprezentati de expunerea constanta la cantitati crescute de alergeni, atat a mamei in timpul sarcinii, cat si ulterior a copilului. De exemplu, casele vechi cu multa mobila sau cu multe covoare, carpete, fara o buna aerisire, sau cu igrasie ofera un mediu propice atat pentru dezvoltarea acarienilor, cat si pentru dezvoltarea mucegaiurilor.

Infectiile repetate, in special cele virale, cresc riscul de aparitie a alergiei - aspect valabil atat la mama, in peroada sarcinii, cat si ulterior la copil. De asemenea, anumite tratamente pot fi implicate in favorizarea alergiei. Aici mentionez efectul nociv al tratamentelor cu antibiotice in exces. Folosirea repetata, nejustificata a acestor tratamente in cazul infectiilor respiratorii virale creste riscul de aparitie a rinitei alergice si a astmului bronsic.

Sunt tipice cazurile de copii care racesc, care sunt tratati cu antibiotice din ce in ce mai puternice si care intra intr-un cerc vicios, copii racind din ce in ce mai frecvent, antibioticele scazand in timp puterea de aparare a organismului. Ulterior acesti copii au un risc foarte mare sa dezvolte o afectiune alergica - rinita alergica - rinita cronica sau astm bronsic alergic.

Chiar daca este foarte adevarat, sunt multi parinti care prefera sa nu-si mai duca copilul la doctor atunci cand sunt raciti, si prefera sa ceara sfatul unei prietene in privinta unui tratament. De cele mai multe ori tratamnentul respectiv nu este indicat pentru boala copilului iar micutul se simte din ce in ce mai rau.

Info Mami Autor: M. Iuliana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.