Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna seara










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Sarcina / Sanatate

Posibile probleme ale sanilor in perioada lauziei si tratarea acestora. Avantajele mamei.
« inapoi

Posibile probleme ale sanilor si rezolvarea lor
Femeile care au nascut, care alapteaza sau nu, pot intampina diverse probleme legate de sanii lor. In cele ce urmeaza va vom prezenta o serie de astfel de probleme si sfaturi despre cum le puteti trata si vindeca.

● Mameloane iritate
Aceasta problema poate fi evitata prin igiena riguroasa si prin suptul corect al sugarului. In cazul in care, atunci cand copilul suge, simti o durere acuta, cel mai probabil pe mamelon s-aformat o fisura. In acest caz, sanul trebuie golit pentru a evita alte probleme si pentru a nu intrerupe productia de lapte. Problema mameloanelor iritate se trateaza cu invatarea mamei de a pune corect copilul sa suga la san. De asemenea, crema Garmastan vindeca foare bine ranile, dar si alte creme sunt bune, cu conditia ca inainte de alaptare sa va spalati cat mai bine sanul.

● Obstructionarea unui por sau a unui canal galactofor
Ca si metoda de prevenire a acestei afectiuni sunt alaptatul frecvent, purtarea unui sutien care nu preseaza sanul si schimbarea pozitiei de alaptare cat mai des. Obstructia unui por galactofor se recunoaste usor: pe sanul afectat apare o zona rosie, dura, dureroasa la atingere. Cel mai important in tratarea acestei afectiuni este ca sanii sa fie goliti, ori prin alaptat copilul, ori folosind o pompa sau mana. Compresele cu apa calda va vor ajuta de asemnenea la eliberarea porului afectat.

● Mastita
Este o afectiune destul de grava daca nu e tratata cu seriozitate si la timp. Daca apare o durere la san, o crestere in volum, zone rosii, dureroase si totodata lauza afectata are si simptome de gripa, febra, frisoane, oboseala, senzatie generala de dispozitie proasta - atunci mama are mastita si trebuie sa consulte de urgenta medicul. Lauza va avea nevoie de odihna, liniste, repaus, multe lichide, analgezice si antibiotice potrivite pentru alaptat, prescrise de medic. Pentru ca inglamatia sa treaca, sanul trebuie golit. Problema mastitei trwbuie tratata cu maxima seriozitate, astfel mama risca sa faca cel mai grav tip de inflamatie, si anume abcesul sanului.

Tinere mame, nu uitati ca aveti nevoie de mult calm si multa rabdare ca sa puteti invata copilul care este modul corect de supt. Fiti pregatite din timp sa intampinati mici dificultati si nu fiti dezamagite, dar mai ales nu renuntati sa oferiti copilului ceva atat de pretios precum laptele de mama.

●Avantajele alaptatului pentru mama:
◇ alaptatul elibereaza un hormon numit ocitocina care ajuta uterul sa revina la forma sa initiala cat mai repede. Alaptatul imediat dupa nastere, datorita actiunii aceluiasi hormon, reduce pierderea de sange.
◇ laptele matern contine o substanta cu rol de relaxare, iar in timpul alaptarii aceasta substanta este raspandita si circula in sangele mamei ajutand-o astfel sa fie calma.
◇ hormonul care se produce prin alaptare, numit prolactina, este "vinovat" de determinarea mamei sa simta ceea ce noi numim "instinct matern". Tot acest hormon protejeaza proaspata mama de depresia postnatala.
◇ productia laptelui matern de catre organismul mamei ajuta la consumul grasimii in exces care s-a acumulat in corp in timpul sarcinii, deci ajuta la refacerea siluetei.
◇ unii specialisti considera alaptatul ca fiind o metoda buna de contraceptie, dar este bine sa nu va asumati acest risc.
◇ alaptatul protejeaza mama de cancerul la san, la organele si aparatul genital, impotriva anemiei pe durata lauziei si impotriva osteoporozei pe viitor.
◇ copilul primeste laptele sanatos, la temperatura cea mai buna, deci mama nu este nevoita sa pregateasca si sa incalzeasca lapte din comert, nici sa sterilizeze sau sa schimbe periodic biberoane si tetine, deci putem afirma ca este si o metoda de economie.
◇ alapatul ofera mamei posibilitatea de a continua relatia pe care aceasta o avea cu copilul nenascut prin cordonul ombilical.
◇ alaptatul ofera mamei linistea sufleteasca si fizica stiind ca bebelusul sau va primi exact ce are nevoie - lapte proaspat, plin de substante nutritive si imunitate.
◇ mama are siguranta ca oriunde s-ar afla ea si copilul sau, cel din urma va putea primi lapte matern.

Info Mami Autor: O. Florentina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.