Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ?










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Moda si frumusete

Cosmetica celor mici. Reguli generale pe care copilul trebuie sa le invete de mic
« inapoi

Sanatatea copiilor nu poate fi realizata fara o igiena riguroasa a pileii. Regulile de igiena fizica trebuiesc invatate inca de la cele mai fragede varste, astfel incat totul sa devina o rutina benefica pentru organism.

Copilul trebuie de mic sa invate ca a te spala zilnic pe maini, fata, gat, picioare, dinti reprezinta o actiune ce trebuie realizata pentru sanatatea si frumusetea corpului sau. Copiii trebuie sa invete de mici sa se spele singuri pe maini inainte sa se aseze la masa, dupa orice actiune pe care o fac pe afara, dupa folosirea toaletei sau ori de cate ori este necesar. Fata trebuie spalata cu apa rece (atentie, apa rece nu inseamna apa rece ca gheata!) in fiecare dimineata.

Unghiile vor fi curatate bine si taiate scurt. Pentru copiii care au obiceiul sa isi roada unghiile rezultand un aspect inestetic si posibilitatea ridicata de imbolnavire, li se vor aplica sub unghii substante amare recomandate de medic sau farmacist. Acasa puteti incerca si cu zeama de la lamaie aplicata sub unghii.
Vara, in special, copilul trebuie sa fie spalat zilnic, seara. Jocurile, alergatul si actiunile din timpul zilei, alaturi de caldura torida vor duce la transpiratie marita si astfel la probleme deramtologice. Pentru baita copilului trebuie sa folosim un sapun sau gel de dus cu alcalinitate redusa special realizat pentru pielea sensibila. Pentru a evita dar si trata pielea deshidratata, dupa baiata zilnica se pot face masaje cu uleiuri vegetale (cel mai bun fiind uleiul de masline) usor incalzite.

Picioarele vor fi spalate zilnic vara, apoi sterse cu atentie fiecare deget si spatiu dintre degete pentru a evita aparitia micozelor. In caz de nevoie se poate folosi si o pudra de talc care va ajuta la uscarea pielii. Sosetele se vor schimba zilnic, iar noaptea este bine ca piciorul sa fie dezgolit “ca sa respire”.

In timpul puberatii, copilul se poate confrunta cu aparitia cosurilor si a punctelor negre, lucru care nu trebuie lasat netratat. Cosurile nu se vor stoarce sau intepa, ci vor fi tratate cu solutie recomandata de dermatolog in functie de gravitatea acneei.

Parul copiilor se murdareste foarte usor, asa ca fetele vor avea cel mai bine parul prins in codita sau impletit iar baietii e bine sa fie tuns mai scurt. Fetele vor fi spalate pe par de 2 ori pe saptamana, iar baietii mai des. Periatul parului se va face cu regularitate in fiecare dimineata si seara, cu o perie potrivita. Periatul se va realiza usor, cu blandete pentru a nu leza pielea capului sau firul de par.

Dantura trebuie spalata de la aparitia primului dintisor. Pe piata exista produse dedicate copiilor: periute, paste de dinti si chiar apa de gura. Spalatul pe dinti dimineata si seara trebuie sa devina o obisnuinta. Pentru a evita stricarea dintilor sau sensibilitatea acestora mai tarziu, nu vom da copiilor sa manance alimente prea fierbinti sau foarte reci si nu ii vom lasa sa sparga intre dinti nuci, alune sau alte alimente tari. Marul, morcovul, branza sunt foarte bune pentru dantura, iar consumul acestora e bine sa se faca zilnic. Dulciurile se vor evita pe cat posibil, iar seara daca s-au consumat alimente ce contin zaharuri, neaparat copilul trebuie sa se spele pe dinti. Aparitia oricarei mici carii trebuie tratata la medicul stomatolog inca din faza incipienta. Este bine ca fata sau baiatul sa fie familiarizati de mici cu un medic dentist si un cabinet stomatologic.

Hainutele copilului trebuie schimbate de doua ori pe zi sau de mai multe ori, depinde de cate ori este nevoie. Exita hainute care se folosesc doar in casa, altele doar la joaca, altele de plimbare si hainute cu care copilul este imbracat pentru somn.

Hainele copilului este bine sa fie spalate separat de cele ale adultilor. Pentru hainele de copii se va evita folosirea unui detergent foarte puternic iritant iar ca si balsam se poate folosi otetul din fructe. Nu va faceti griji, mirosul de otet nu ramane impregnat in tesatura, in schimb, materialul va fi si dezinfectat ecologic si va avea si o textura placuta.

Parintii este bine sa isi invete din timp copiii aceste reguli minime de igiena, pentru ca totul sa se transforme treptat in obisnuinta.

Info Mami Autor: O. Florentina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.