Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna ziua










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Utile

Educatia negativa vs educatie pozitiva. De ce este buna o educatie corecta.
« inapoi

Ca orice mama care doreste sa aiba copii cuminti, educati si ascultatori m-am informat si eu din cateva surse, in special carti pentru copii scrise de specialisti, psihologi ... Asa mi-am dat seama cat de mult gresim noi ca parinti cand incercam sa le impunem copiilor nostri sa faca un lucru sau cat de mult gresim cand ii pedepsim aspru sau, mai rau, ii lovim.

Am incercat mai multe metode pentru a ma face ascultata insa cele dupa cartea Dr. John Gray (copiii sunt din rai) chiar au dat rezultate si mi-am dat seama ca, asa cum vrem noi, adultii, sa se poarte altii cu noi asa trebuie sa facem si noi cu copiii nostri. Primul lucru ar trebui ca, atunci cand le cerem sa faca un lucru sa sune ferm dar frumos, adica sa stie ca nu poate sa refuze si desigur sa le multumim la sfarsit.

De exemplu, i-am cerut lui David sa stranga jucariile: inainte ii spuneam :"vrei te rog sa strangi jucariile?" sau "strange jucariile imediat”, acum ii spun : "strange jucariile, te rog ". Desi pentru mine nu era nici o diferenta aproape cand ii ceream sa stranga jucariile pentru el era una destul de mare prin modul meu de ai cere sa faca acest lucru. De cele mai multe ori acest lucru, felul de a intelege, functioneaza cand incercam sa ne punem in locul copiilor nostri .

Unii parinti incearca sa-si tina copiii din scurt incercand metode ca violenta crezand ca acest lucru ii vor face sa ii asculte; frica insa nu este o solutie pentru ca aceasta metoda va merge doar cat este mic pentru ca atunci cand va fi mare nu mai merge, ci, din contra, va fi mai rau, raspunzand violent la randul lor.

Deci, educatia copiilor nu trebuie sa se bazeze pe teama ci pe respect fata de parintii lor, si acest lucru il obtinem daca si noi la randul nostru ii tratam cu respect. In afara de faptul ca un copil care este tratat cu violenta va raspunde cu violenta, el nu va asculta decat atunci cand parintele recurge la acest gest; in rest nu va asculta deloc indiferent cate amenintari i se va aduce.

O alta metoda gresita este sa ii intri in voie copilului crezand ca in acest fel esti un parinte bun, ai da copilului tot ce doreste si ai face toate poftele nu este un lucru educativ. Facandu-i poftele el crede ca i se cuvine tot ce doreste si mereu va incerca sa obtina intr-un fel sau altul lucrul dorit, plus ca in ochii copilului puterea ta de parinte slabeste. Nu trebuie sa uitam ca si copiii au nevoie de parinti puternici care stiu ce este cel mai bine pentru ei, astfel ei "vad" ca ceea ce le cereti este intradevar important pentru ei .

Citeam, de asemenea, ca pana la 9 ani un copil nu are nevoie de posibilitati de alegere deoarece acest lucru ii duce la o maturitate prea devreme, si stim ca stresul, prin posibilitatea de a alege, este cauza principala cu care ne confruntam si noi adultii, iar pentru copil este o prea multa presiune . Trebuie sa invatam sa fim un exemplu pozitiv pentru copiii nostri pentru ca noi suntem modelul lor in viata si depinde de noi ce fel de oameni vor deveni: rabdatori, ingaduitori si iubitori sau autoritari, lacomi si violenti .

O alta problema pe care am vazut-o la mai multi parinti, este atunci cand copiii gresesc. Unii parinti isi jignesc copiii facandu-i sa se simta inferiori si nesiguri pe ei, altii nu admit acest lucru uitand ca "a gresi este omenesc", chiar si pentru noi cei mari, daramite pentru un copil. Nu trebuie sa uitam ca si copilul din greseli invata si astfel au posibilitatea sa se autocorecteze si astfel sa obtina succese mai mari. Sa nu uitam sa ii ascultam de fiecare data cand au nevoie de noi si, indiferent de greseli, ei sunt si vor ramane copiii nostri; si, sa nu uitam ca pana la urma noi suntem cei care "i-am facut asa".

Info Mami Autor: P. Oana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.