Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ?










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Nasterea / Utile

Inaintea nasterii - semne si schimbari.
« inapoi

Corpul tau iti dezvaluie prin transformari si simptome fizice apropierea de momentul nasterii. Acestea nu sunt identice la toate femeile, insa intelegerea lor te poate ajuta sa te pregatesti pentru momentul mult asteptat.

Crampele sunt printre cele mai intalnite simptome aparute spre sfarsitul sarcinii. Asemanatoare crampelor menstruale, ele sunt resimtite ca o senzatie de apasare in zona pelvica sau rectala si pot fi insotite de dureri de spate.

Contractiile Braxton Hicks sunt si ele un semn al nasterii apropiate. Ele iti pregatesc uterul pentru adevaratele contractii si se pot produce cu o frecventa de pana la 4 pe ora. Le poti distinge de contractiile nasterii prin faptul ca sunt mai putin dureroase, ca sunt neregulate si au tendinta sa dispara in loc de a se intensifica. Pe plan anatomic, ele nu cauzeaza dilatarea cervixului, esentiala pentru inceperea nasterii.

Fara indoiala ca aparitia acestor simptome nu va ramane fara consecinte la nivel emotional. Sentimentele amestecate de teama, neliniste, nerabdare, bucurie pot duce la hiperactivitate - nu simti uneori ca nu poti sta fara sa faci pregatiri pentru nou-venit? In ce priveste teama, cel mai bun remediu e informarea: cu cat stii mai multe despre optiunile de ameliorare a durerii, cu atat vei avea mai multa incredere si vei trece mai usor peste disconfort.

Daca esti la primul copil, un semn important poate fi intoarcerea fatului cu capul in jos, intr-o pozitie propice nasterii, numita prezentatie craniana. Poti sa-ti dai seama de aceasta schimbare prin scaderea presiunii in partea de sus a abdomenului si in zona coapselor si printr-o apasare sporita in zona pelvica. Dureri sciatice pot insoti acest moment al sarcinii, atunci cand capul fatului atinge nervii aflati in zona pelvisului.

Eliminarea dopului de mucus (care protejeaza uterul de infectii in timpul sarcinii) se manifesta printr-o secretie vaginala ingrosata, in general incolora sau galbuie. Este semnul ca ar trebui sa te pregatesti pentru nastere! Daca i se asociaza si simptome ca sangerarea, scurgeri abundente de lichid sau contractii dureroase, trebuie sa te duci imediat la spital.

Atunci cand nasterea incepe sau este pe cale sa inceapa, are loc ruperea membranei amniotice (ruperea apei). Fluidul se poate scurge abundent sau treptat, insa il poti recunoaste prin mirosul specific si scurgerea continua. Chiar si in cazul in care contractiile intarzie sa apara, este bine sa contactezi un doctor, pentru ca pierderea membranei amniotice inseamna ca fatul nu mai este aparat de infectii.

In fine, inceperea propriu-zisa a nasterii este insotita de contractii neregulate. Acestea se intensifica treptat, dilatand cervixul pentru a permite bebelusului tau sa se nasca, si continua sa creasca in frecventa pe parcursul nasterii.

Ca un mecanism perfect adaptat sarcinii pe care o are de indeplinit, corpul tau iti comunica de-a lungul sarcinii si nasterii tot ceea ce trebuie sa stii. Nu te poti pregati in totalitate pentru nastere, un moment unic pentru fiecare, asteptat cu bucurie si ingrijorare; insa cu cat te informezi mai mult si cu cat iti asculti propriul corp, urmarind semnalele pe care ti le transmite acesta, cu atat vei fi mai increzatoare. Vei sti astfel ca fiecare disconfort din procesul nasterii are valoarea lui in a va aduce sanatosi la capat, atat pe tine, cat si pe bebelus!

Info Mami Autor: Diana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.