Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna seara










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Sanatate

Despre miracolul numit catina... in ce boli se foloseste si ce contine catina !
« inapoi

De cand ma stiu stau prost cu imunitatea … de mica raceam mereu si m-au indopat parintii cu pastile si o groaza de penicilina injectabil !

Nu am scapat usor de aceste probleme, dar am reusit sa mai ameliorez din simptome cu ajutorul ceaiurilor din diverse plante medicinale si mai nou cu bobite de catina macerate in miere naturala. Despre catina am auzit de la colegi de serviciu care o foloseau pe timp de iarna si nu aveau probleme ca mine.

Am primit un borcanel de catina macerate in miere de la o colega si am fost impresionata de gustul bun si mi se parea ca nu mai racesc asa usor.

Am inceput sa citesc pe internet ce este catina, ce contine, pentru ce se foloseste si cum o poti conserva.

Catina este un arbust care produce fructe, acestea fiind cele mai folosite pentru tratarea diverselor boli si chiar pentru cresterea imunitatii. Se mai pot folosi la ceai si frunzele de catina si chiar crengute. Catina poate fi consumata ca atare, conservata in miere, facuta dulceata, sub forma de ceai, poate fi facuta suc si sub forma de ulei de catina.

Din punct de vedere al continutului de vitamina C, catina este net superioara maceselor si citricelor. Are multe vitamine si contine o cantitate mai mare de betacaroten decat morcovul. Poate multe dintre voi nu stiti ce beneficii are catina… este anticancerigen, puternic antibiotic si are rol de cicatrizant si antiinflamator. Acum nu stiu daca sa cred sau nu, dar am auzit ca ar avea si efect afrodisiac si chiar ca ar ajuta la prevenirea imbatranirii precoce. Contine 190 de nutrieni si ajuta la remedierea problemelor hormonale si de infertilitate!

Uleiul de catina poate folosit in lupta impotriva colseterolului, ajuta in afectiunile hepatice, ce tin de circulatie, constipatie si chiar in caz de gastrite si ulcer.

Catina mai este supranumita si ginseng romanesc, este considerate un fruct-minune pentru intreg corpul uman.

Este cunoscuta ca un fruct ce lupta impotriva multor boli grave, gen cancer. E bine sa o consumam preventiv in ce forma ne place mai mult pentru a preveni aparitia unor boli.

Se mai stie ca are in continutul sau acizi grasi Omega 7, care introdusi constant in dieta ajuta in curele de slabire.

Este foarte eficienta in multe boli de piele si ajuta la vindecarea lor (dermatite, acnee, herpes, arsuri, rani si altele).

Catina este folosita in industria cosmetica deoarece contine antioxidanti, vitamin E si A care ajuta la mentinerea sanatoasa a pielii si previne imbatranirea acesteia.

Catina cu miere se combina in parti egale, se lasa la macerat timp de 9 zile intr-n borcan sau alt vas inchis ermetic, apoi se iau dimineata pe stomacul gol 1-2 lingurite !

Catina mai poate fi consumata si sub forma sirop si ajuta in stari de oboseala cronica, stres, boli neurologice, problem ce tin de sanatatea bucala (gingivite, stomatite ), in caz de raceala si gripa, intoxicatii alimentare, boli ce tin de circulatie si chiar afectiuni ale ficatului.

Siropul de catina se pastreaza in frigider, se consuma dimineata cate 1-2 lingurite, este un bun tonic si energizant. Poate fi pastrata si in pungute la congelator, dar mi-e teama ca odata congelata isi mai pierde din proprietati.

Ceaiul de catina poate fi utilizat zilnic sub forma de infuzie si ajuta la scaderea colesterolului, imbunatatirea circulatiei sangelui, ajuta in tratarea problemelor articulare (are efect analgezic), ajuta in cazule persoanelor cu acnee juvenila.

Ceaiul de catina este interzis pe perioada sarcinii si alaptarii, in caz de diaree, boli ale pancreasului sau in cazul persoanelor ce sufera de astm.

Uleiul de catina are multe intrebuintari: este bun pentru imunitate, pentru ingrijirea parului, unghiilor, este folist in fabricarea sapunurilor si cremelor, este benefic in tratarea ranilor, trateaza boli ginecologice, ajuta in curele de slabire.

Pentru mine catina este o minune… din momentul in care am descoperit catina si am incercat-o nu am mai renuntat la ea.

Este naturala si o prefer macerata in miere sau sub forma de ceai.

Am o crema foarte buna pentru maini pe baza de ulei de catina … o folosesc la nevoie si rezultatele nu intarzie sa apara.

Va recomand cu incredere catina sub ce forma vreti voi… e sanatate curata !

Info Mami Autor: S. Cristina

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.