Ajuta o Mamica - Acasa - de la mamica la mamica
logareinregistrarecastigatori & premiantiinformatii cadouricontact
 
Ne ajuti cu un raspuns ? Buna dimineata










info mami: preconceptiasarcinanastereacopii pana la 1 ancopii intre 1 si 4 anicopii intre 4 si 8 ani copii intre 8 si 14 aniadolescentialte articole pentru mamici
| ultimele articole adaugatecele mai citite articolesanatatemoda si frumusetedieta si alimentatiesex si relatiicarieratimp liberutile
 


Info mami » Alte articole pentru mamici / Sanatate

Cum putem combate mirosul neplacut al picioarelor
« inapoi

Picioarele, ca oricare alta parte a corpului, necesita ingrijire. O grija aparte insa trebuie sa o aiba persoanele ale caror picioare tind sa miroase urat. Acest lucru cauzeaza un discomfort dublu. In primul rand datorita senzatiei neplacute pe care o avem si in al doilea rand datorita rusinii, jenei, pe care o simtim cand trebuie sa ne descaltam. Mirosul este atat neplacut cat si persistent, astfel incat preferam sa ne cerem voie gazdei sa intram cu pantofii.

Picioarele pot fi locul in care traiesc milioane de bacterii ce se dezvolta datorita transpiratiei si celulelor moarte care se desprind de pe piele. Mirosul neplacut este dat de reziduurile lasate de aceste bacterii. Pantofii etansi, care favorizeaza transpiratia, sunt un rai pentru aceste bacterii. De asemenea, mirosul neplacut poate fi cauzat si de o infectie micotica (datorata unei ciuperci) ce nu este tratata corespunzator. Alta cauza ar fi circulatia slaba a sangelui in extremitati, determinata de diabetul zaharat, bolile cardiace sau varsta inaintata.

Cum putem combate mirosul neplacut? Putem aplica un deodorant, acelasi pe care il folosim pentru zona axilara (daca este spray) sau unul diferit (daca este roll on). Dupa aplicare, lasam picioarele sa se usuce putin, apoi punem soseta. In acelasi timp putem folosi pentru spalatul picioarelor un sapun antibacterian sau deodorant. Uscarea picioarelor cu un uscator de par va indeparta o parte din bacterii.

Este indicata baia la picioare cu ceai negru. Doua pliculete de ceai lasate 15 minute in jumatate de litru de apa fierbinte, pe care apoi o combinam cu inca doi litri de apa va face bine picioarelor, daca le vom tine in apa 30 de minute. Acidul tanic din ceai, daca este folosit zilnic, distruge bacteriile si inchide porii. De asemenea, o cana de otet adaugata in apa pentru spalat, alaturi de cateva picaturi de ulei de cimbru vor elimina mirosul neplacut. Aceasta baie nu este recomandata in cazul ranilor pe piele. Uleiul de cimbru contine un antiseptic puternic, care omoara bacteriile ce produc mirosul neplacut. In locul uleiului de cimbru se poate folosi apa de gura listerine, deoarece aceasta il are in compozitie.

Bineinteles ca mirosul va reaparea dupa o perioada, de aceea este recomandata vizita la un medic. Puiteti sa aveti o micoza gen piciorul atletului sau o infectie micotica la unghii. In acest caz vi se va prescrie un tratament antibiotic si antimicotic.

Pentru ca picioarele sa miroase frumos, putem folosi uleiul de levantica (care are si efect antibacterian). Puneti cateva picaturi de ulei in palma, frectionati bine apoi aplicati pe picioare si masati inainte de a merge la culcare. Verificati pe o portiune mica de piele daca nu aveti alergie la acest ulei, deoarece este destul de puternic.

Inainte de a ne pune sosetele putem sa aplicam pe picioare pudra de talc, pudra pentru picioare, bicarbonat de sodiu sau faina de porumb. Desi sunt putin incomode, acestea absorb umiditatea.

Alte "trucuri" cu efecte benefice. Schimbati sosetele de cel putin doua ori pe zi. Inainte de a va pune altele noi, spalati picioarele. Nu folositi in nici un caz sosete din materiale sintetice, ci doar de bumbac. Alternati doua perechi de pantofi. Cand folositi una, pe cealalta lasati-o la aerisit intr-un loc puternic ventilat. Sunt de preferat pantofii perforati sau sandalele, deoarece acestea lasa piciorul sa respire. Mergeti de cate ori puteti cu picioarele goale. Bineinteles ca veti avea rar aceasta posibilitate, dar exploatati-o la maxim cand o intalniti.

Pantofii au nevoie de un tratament preferential, deoarece ei mentin bacteriile in viata. Daca sunt lavabili, spalati-i in masina de spalat o data pe luna. Pastrati-i in locuri luminoase si aerisite, pentru a ucide bacteriile ramase in interior. Procurati-va ace de cedru, pungute din plasa cu zeolit, branturi absorbante. De cate ori nu purtati pantofii, introduceti unul din produsele de mai sus si lasati-le pana data viitoare cand ii folositi. Branturile le folositi zilnic si este bine sa le inlocuiti la fiecare 3 luni, pentru ca se degradeaza si isi pierd din proprietati.

Poate incercand unele sfaturi, nu va veti mai confrunta cu mirosul neplacut al picioarelor, iar cand va veti descalta nu veti rosi.

Info Mami Autor: G. Dana

* Distribuie articolul pe Facebook
* Distribuie articolul pe Yahoo Messenger
* Distribuie articolul pe email



* Comunitatea Ajuta o Mamica pe Facebook - http://www.facebook.com/AjutaOMamica
« inapoi



 
 
© Copyright AjutaoMamica.Ro & CadoulMosului.Com Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.