Oare din ce cauza mi-a fermentat compotul care l-am pus pentru iarna?Raspuns mamica: "Nu vreau sa te jignesc... dar sigur ai gresit tu undeva la reteta. Poate borcanele nu au fost destul de curate, poate nu au fost sterilizate cat trebuie sau capacul borcanelor nu a fost inchis cum trebuie. Trebuia sa mai verifici inca odata borcanele inainte sa le pui la sterilizat." Raspuns mamica: "De cele mai multe ori, orice compot fermenteaza ori din cauza ca fructele au ramas inca nefierte si nu au fost sterilizate bine, ori e prea putin zaharul... ca pana la urma zaharul are rol de conservant. Data viitoare cand faceti compot, indiferent de cum alegeti sa il faceti, la depozitare, puneti-le cu capacul in jos. Lichidul forteaza aerul sa iasa afara si se formeaza un mediu vidat la interior. Acelasi lucru puteti face si cu dulceata. O turnati fierbinte in borcane, infiletati si le puneti cu capacul in jos, apoi le acoperiti. Se sterilizeaza perfect. Am facut asa an de an si nu mi s-a stricat deloc, am dulceata si compot de 2 ani." Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici! |