Cum se face siropul de salcam si la ce e bun? Acusica e sezonul salcamului !Raspuns mamica: "Foarte bun siropul de salcam. Eu fac mereu sirop de papadie, de salcam, de soc, de visine si brad. Stand la tara de ce sa nu fac? Astea ne si plac foarte mult insa iti recomand si pe cel de trandafiri. Eu am cantarit florile si am pus apa cate kg de flori am avut, le-am fiert, apoi le-am strecurat si in functie de zeama care a ramas am pus zahar (kg pe kg aproximativ), l-am fiert pana s-a ingrosat si gata." Raspuns mamica: "Iti trebuie 650 mililitri apa, 650 grame de zahar , 150 grame de flori ce salcam si 3 lingurite de sare de lamaie. Dupa care speli bine florile, pui apa la fiert 650 ml, dupa ce a dat in fiert luam de pe foc dupa care adaugam in apa zaharul si sarea de lamaie si amestecam bine pana se dizolva, dupa care lasam la racit. Dupa ce sa racit adaugam florile de salcam si le lasam 24 ore. Dupa aceea strecuram siropul iar florile le aruncam." Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici! |