Cum se face faina rumenita pentru bebelusi ? Stiti retete ?Raspuns mamica: "Rumeneste pe uscat o lingura de faina, in cuptor. Asta este faina rumenita. Fiertura de lapte cu faina rumenita. Faina rumenita se prepara intr-o cratita curata si uscata (fara grasime) de obicei la foc slab sau la cuptor, amestecand usor cu o lingura de lemn pana cand faina devine galben-aurie. La 250 ml lapte se adauga 2 lingurite de faina rumenita si 2 lingurite de zahar. Se pune la fiert. Faina se dilueaza in prealabil cu putin lapte rece. Se amesteca mereu pentru omogenizare." Raspuns mamica: "Faina poate fi rumenita in cuptor sau intr-o tigaie fara ulei, direct pe flacara. Cel mai bine o prepari la plina, intr-un ceaun, daca ai posibilitatea. Poti face mai multa odata, apoi o pastrezi in pingi de hartie, in locuri uscate si intunecoase. Nu este indicat sa fie pastrata mai mult de 7 zile." Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici! |